Έπιασε δουλειά στα ΜΜΕ ο Εισαγγελέας

ΝΕΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ~ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ DIGEA ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

clinton_tsip

Του Γιάννη Ντάσκα

Φάκελλο στον Εισαγγελέα με την αποικιακού τύπου σύμβαση της λεγόμενης DIGEA με τα ελληνικά συστημικά κανάλια έχει καταθέσει ΠΡΙΝ τις εκλογές ο (και τότε και σήμερα) Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ετσι θα συμφωνήσετε με την εξήγησή μας γιατί τον ειχαν πολεμήσει τόσο σφοδρά για να μην βγει ξανά και ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ.Σπίρτζης δήλωσε ότι το ΠΡΩΤΟ νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή αμέσως μετά το άνοιγμά της θα είναι οι τηλεοπτικές άδειες.
Συνδυάστε το αυτό με το γεγονός ότι μερικοί επιχειρηματίες έχουν απο 2και 4 κανάλια μεγάλα και μικρά ,χωρίς κανέναν ουσιαστικό διαγωνισμό και θα καταλάβετε γιατί με εντολές των καναλαρχών έπεσαν έξω ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ οι εταιρείες…δημοσκοπήσεων.
Αυτό συνδυάστε το με την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και την πρόσκληση σε ελληνοαμερικανούς(παρόντων των Μπιλ Κλιντον και Γιάννας Αγγελοπούλου) να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Πριν καιρό είχαν επενδύσει στον ΑΛΦΑ Γερμανοί αγνώστων λοιπών στοιχείων πέραν του κάτι σαν RTL με εκφωνητή απο το πουθενά ενός Α.Σρόϊτερ…
Πραγματικά περίεργη επένδυση σε έναν επιχειρηματία με τη ιασρομή του Δημ.Κοντομηνά.
 Μην σας ξενίζει λοιπόν η ξαφνική αναταραχή στα κανάλια του Κυριακού και συνδυάστε το με τα τρομερά κέρδη που είχε αυτός ο όμιλος με διάφορες ιστορίας για Βαλκάνια και μια πολύ ιδιαίτερη οικογενειακή διαδρομή…
Ολα αυτά να τα βάζετε στο κάδρο με το γεγονός ότι πρώτο και αστρατιπιαίο σοβαρό ταξίδι του πρωθυπουργού είναι στις ΗΠΑ,οι οποίες σε αυτή την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν πολύ-πολύ ενεργό ρόλο στην περιοχή με αντίστοιχο πολύπολύ περιορισμένο ρόλο των άλλοτε πανταχού παρόντων Γερμανών…
«Εμπρός να επενδύσετε στην Ελλάδα» ήταν το σύνθημα του Μπίλ Κλίντον,ο οποίος έκανε πολύ φιλεληνική τοποθέτηση ενόψει και της ελληνικής στήριξης της Χίλαρυ(Κρίς Σπύρου και ολόκληρου ελληνοαμερικανικου μηχανισμού) στην πορεία της για την προεδρία των ΗΠΑ…
Στις ΗΠΑ με την παρουσία και του Αλέξη Τσίπρα γίνεται και διευθέτηση της συριακής υπόθεσης και δεν είναι τυχαίο ότι θα υπάρξουν συναντήσεις Πούτιν-Ομπάμα,Ομπάμα-Κινέζων και απο κοντά ο στρατιωτικός τοποτηρητής των Αμερικανών στην Ευρώπη(ποιά Γερμανία και κουραφέξαλα…)Γαλλία,η οποία όλως τυχαίως άρχισε τις στρατιωτικές υποδομές στο ισλαμικό κράτος ,το οποίο σε μία ημέρα μπορεί να μπει στο μαντρί του αν υπάρξει συμφωνία των προαναφερομένων…
Για να έχετε και μια γεύση της παρουσίας στον τόπο των εξελίξεων του ελληνα πρωθυπουργού σας παραθέτουμε και σημεία της ομιλίας του στη Συνέλευση του ΟΗΕ:
  • Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη με τα προηγούμενα δεκαπέντε, ή τα δεκαπέντε πριν από αυτά;

 

  • Γιατί συμβαίνει τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, να μιλάμε όλο και περισσότερο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξάλειψη της φτώχειας, και ακόμη οι προκλήσεις σε επίπεδο ασφάλειας, οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο και σε περιφερειακό επίπεδο, να παραμείνουν ίδιες, ή να επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο;

 

  • Η εμπειρία μας στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι διδακτική. Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των τριών επικαλυπτόμενων κρίσεων.

 

  • Μιας οικονομικής κρίσης που δημιουργείται από μια οικονομική πολιτική, η οποία έχει οδηγήσει σε μείωση 25% του ΑΕΠ μας και με σοβαρές κοινωνικές συνέπειες.

 

  • Μιας κρίσης ασφάλειας, λόγω της αυξανόμενης αστάθειας γύρω από την Ελλάδα, στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Μαύρη Θάλασσα.

 

  • Και μιας προσφυγικής κρίσης, που εκδηλώνεται με την μαζική μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

 

  • Δεν μπορούμε να μιλάμε ουσιαστικά για βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες ή δάνεια στις ανεπτυγμένες, εκτός αν αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του Χρέους σαν μια διεθνή πρόκληση, στο επίκεντρο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού μας συστήματος. Σε όλα τα φόρα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού εδώ, θα πρέπει να μιλήσουμε για το πώς η αναδιάρθρωση ή αναδιαμόρφωσή του, μπορεί να συνδεθεί με την ανάπτυξη.

 

  • Δεν μπορούμε να μιλάμε για εξάλειψη της φτώχειας και της ανεργίας, εκτός αν μπορούμε να συζητήσουμε για το πώς θα χτίσουμε ή θα βελτιώσουμε κράτη πρόνοιας αντί να τα καταστρέφουμε.

 

  • Θα προωθήσουμε με συνέπεια και θα υποστηρίξουμε όλες τις προσπάθειες για ένα παγκόσμιο και ευρωπαϊκό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα, που θα ευνοεί την ανάπτυξη. Ένα σύστημα που θα επιτρέψει την Ατζέντα μας να ακμάσει μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, αντί να ασφυκτιά, όπως έκανε τα τελευταία 30.
Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail