Προσοχή! Στην αγορά τα λύτρα των απαγωγών!

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΑΠΑΓΩΓΩΝ

panaglemyl

Πόσα χρήματα έδωσε για λύτρα ο εφοπλιστής Παναγόπουλος και πόσα ο βιομήχανος Γιώργος Μυλωνάς;

Πόσα ακριβώς πήραν πίσω όταν ελευθερώθηκαν;

Η απάντηση πριν λίγο καιρό ήταν “ιδιωτική υπόθεση”. Από σήμερα ΔΕΝ είναι. Διότι, όπως προκύπτει από τους διαλόγους του πρακτοροεισπάκτορα Αποστολόπουλου με τον ηθοποιό-βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη, κυκλοφορούν στα “πακέτα” χρήματα από την απαγωγή του Παναγόπουλου. Άρα πόσα δόθηκαν και πόσα επομένως κυκλοφορούν είναι πια υπόθεση δημοσίου συμφέροντος αφού, όποιος τα πάρει στα χέρια του ανύποπτος σε κάποια συναλλαγή νόμιμη, μπορεί να καταλήξει στον Κορυδαλλό για “συνέργεια” στην απαγωγή μέχρι να αποδείξει ότι είναι άσχετος.

Τα ίδια ισχύουν και στην υπόθεση Μυλωνά, για να μην πούμε και στην μακρινή υπόθεση Χαΐτογλου.

Τη σοβαρότητα του θέματος υπογραμμίζει η γεμάτη… παρασκηνιακό νόημα ερώτηση στη Βουλή της βουλευτίνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Κρατήστε πάντως ως μια απο τις ερχόμενες εκπλήξεις την αναφορά αυτή των λύτρων Παναγόπουλου στην υπόθεση χρηματισμού.

Διαβάστε την ερώτηση:

ΘΕΜΑ: «Νόμιμα αποθέματα «σπασμένων» χαρτονομισμάτων του Ευρώ»

Σε video που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον διαδικτυακό τόπο parapolitika.gr με τίτλο «απόπειρα χρηματισμού Χαϊκάλη» εμφανίζεται άτομο με τα στοιχεία Γ.Α το οποίο κάνει λόγο για «βαλίτσα με 700.000 ευρώ» την οποία μπορεί να προσκομίσει άμεσα, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα περιέχει «σπασμένα μετρητά». Το ίδιο άτομο αναφέρεται και σε άλλα ομοίως φιλτραρισμένα «πακέτα» τα οποία προετοίμασε πρόσφατα για αυτό το σκοπό, εμφανιζόμενος επομένως να έχει πρόσβαση σε ένα τεράστιο χρηματικό απόθεμα τάξης μεγέθους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που όμως ισχυρίζεται ότι οφείλει να φιλτράρει λόγω της ύπαρξης «σπασμένων μετρητών»!

Ως «σπασμένα» το ίδιο άτομο προσδιορίζει τα χαρτονομίσματα του Ευρώ προερχόμενα από εγκληματικές ενέργειες, των οποίων οι αριθμοί έχουν καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ ή πλαστά υψηλής ποιότητας, τα οποία περνούν τους βασικούς ελέγχους γνησιότητας των τραπεζών.

Τίθεται επομένως το ερώτημα πως θα μπορούσε ένας οιοσδήποτε ιδιώτης να έχει πρόσβαση σε ένα απόθεμα εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μάλιστα να περιέχει και τέτοιου είδους «σημασμένα» χαρτονομίσματα, αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για άτομο περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων (υπάλληλο) που έχει αποχωρήσει από την εργασία του. Συνεπώς ερωτάσθε:

  1. Ποια είναι η τύχη των χαρτονομισμάτων του Ευρώ που περνούν από τα γκισέ των τραπεζών και χαρακτηρίζονται εκ των υστέρων ως «σπασμένα» μετά από εσωτερικούς ελέγχους των ίδιων των τραπεζών;
  2. Κάνει η αρμόδια νομισματική αρχή (ΤτΕ) ελέγχους στις τράπεζες για να διαπιστώσει την τύχη των «σπασμένων» χαρτονομισμάτων; Τι συμβαίνει για παράδειγμα σε σχέση με την καταστροφή των πλαστών υψηλής ποιότητας;
  3. Ποιοι άλλοι – δημόσιοι ή ιδιωτικοί – οργανισμοί εκ των πραγμάτων (εκτός των τραπεζών) σωρεύουν εξαιτίας της νόμιμης δραστηριότητας τους μεγάλα χρηματικά αποθέματα που περιέχουν και «σπασμένα» χαρτονομίσματα;

Αθήνα, 19.12.2014

H Ερωτώσα Βουλευτής

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail