04 Απρ 2016
Έρευνες του περιοδικού με στοιχεία και... ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Βόμβες από τα Επίκαιρα για Βγενόπουλο - Μαφία αποβλήτων

news Image

Εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση Βγενόπουλου (ενόψει και της έκδοσης στην Κύπρο των στελεχών του) αποκαλύπτουν τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ στο τεύχος που κυκλοφορεί εκτάκτως την Πέμπτη 24 Μαρτίου.

Του Γιάννη Ντάσκα

Τα στοιχεία αφορούν στον Βαγγέλη Βενιζέλο, το Νίκο Σηφουνάκη και τον πρώην πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής Δημήτρη Τσιρώνη, ο οποίος είχε "δέσει" τον Mr MIG με πολύ σοβαρά έγγραφα, τα οποία επαναφέρει στη σημερινή Βουλή και τις αρμόδιες αρχές.

Στο τεύχος αυτό και έρευνα που υπογράφουμε εμείς για την ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.

Στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού είχε δημοσιευθεί το ρεπορτάζ μας για το ΜΕΓΚΑ. Το επαναφέρουμε καθώς από τις εξελίξεις επιβεβαιώνεται:

 

Βόμβες στους πυλώνες του... Mega!

Πολλοί ήταν εκείνοι που τράβηξαν πιστόλι και σπαθί εναντίον της Διαπλοκής, αλλά τους έμειναν τα πιστόλια και τα σπαθιά στα χέρια. Κάποιοι πολιτικοί που είχαν τέτοιες φιλοδοξίες εξαφανίστηκαν επίσης από την πολιτική κονίστρα.

Του Γιάννη Ντάσκα

Οι απειλές για ανάλογη τύχη διατυπώνονται ευθέως ακόμα και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα σήμερα. Πρόσχημα για την διατύπωση των απειλών οι (οφειλόμενες σε κάθε περίπτωση) συναντήσεις του με τον πιο ισχυρό παράγοντα της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια, τον επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη.

Αιτία τα αποφασιστικά βήματα που κάνει για την (απ)αλλαγή της δημόσιας ζωής από αυτά που επί δεκαετίες την χαρακτηρίζουν. Για πολλούς είναι οι "στάρ", για άλλους είναι η "Διαπλοκή." Πολλοί επικαλούνται με νόημα την τύχη του Κ. Καραμανλή μετά το περίφημο "τραπέζι" στο Μοναστηράκι και την αναφορά στους "νταβατζήδες".

Πλείστοι όσοι νουνεχείς και σώφρονες πολιτικοί (υπάρχουν πάρα, πάρα πολλοί τέτοιοι) όλων των κομματικών παρατάξεων εύχονται πίσω από κλειστές πόρτες καλή επιτυχία στον Αλ. Τσίπρα και ας έχουν ωφεληθεί οικονομικά και πολιτικά πάρα πολύ απο το "σύστημα" και σε προσωπικό επίπεδο.

Απλά βλέπουν ότι η χώρα έχει μεταβληθεί σε ένα τέλμα, όπου ελάχιστοι επιχειρηματίες με τα ΜΜΕ στον έλεγχό τους ελέγχουν κομμάτια της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, με τρόπο, ώστε τίποτα να μην κινείται χωρίς το δικό τους κέρδος.

Η αντιπαλότητα πολλών κολοσσών μεταξύ τους είναι δεδομένη, αλλά κανείς (;) δεν τολμά να ρίξει την πρώτη κανονιά εναντίον του άλλου. Διότι ο ένας κρατάει τον άλλο.

Ακόμα και ο ξαφνικός αποκεφαλισμός του Υπουργού Διαφάνειας Νικολούδη πέρασε σαν μια απλή αλλαγή Υπουργού και παρότι στο παρασκήνιο πολλοί γνωρίζουν την αιτία (ειδικοί χειρισμοί στη λίστα Λαγκάρντ) ουδείς τόλμησε να ξεμυτίσει περισσότερο. Κι όμως τις τελευταίες ημέρες οργιάζουν οι πληροφορίες στο παρασκήνιο ότι οι αλλαγές σύντομα θα είναι και θα φαίνονται "κοσμοϊστορικές" για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο για μεγάλες δυνάμεις "σταυροδρόμι".

Από τα ΜΜΕ άρξασθαι. Λίαν προσεχώς οι αποκαλύψεις για τις "μηχανές εκβιασμού" θα είναι εντυπωσιακές και κάνουν λάθος όσοι θεωρούν πως "Μουσσάς και Μαυρίκος ήταν και πέρασε". Έρχονται μέσω ανακάλυψης και ανάλυσης τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θεαματικότερες εξελίξεις,για ονόματα και εταιρείες υπεράνω υποψίας, τις οποίες προσδιόρισαν με συγκεκριμένες κινήσεις-ερωτήματα όπως οι κ.κ. Σπίρτζης και Παππάς.

Αυτή η ανίκητη "Μηχανή" διοίκησης της χώρας το τελευταίο καιρό αποσυναρμολογείται με τόση ταχύτητα, με όση ο Σόϊμπλε μετά από ένα οργισμένο τηλεφώνημα από την Ουάσιγκτον πήρε αμέσως πίσω την ψηφοφορία για το GREXIT παρότι είχε μαζέψει 18 ψήφους.

Προς την Ουάσιγκτον δείχνει την αιτία της πτώσης του και ο θεωρούμενος ως... πρoπύργιο της Oυάσιγκτον απο το 1946 και μετά ΔΟΛ. Αδιανόητες έρευνες δικαστικών και φορολογικών αρχών αφορούν αυτοπροσώπως τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρη και τό όνομά του εμφανίζεται σε αρνητικού προσήμου θέματα για πρώτη φορά.

Την περασμένη Τρίτη, ο βουλευτής, πρόεδρος του ΧΡΙ-Κ.Ε Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε μια ερώτηση για τις επιχειρήσεις "ΠΗΓΑΣΟΣ" και όσα αναφέρει δεν βάζουν απλώς δύσκολα στην συνέχιση λειτουργίας του ΜΕΓΚΑ, αλλά σχεδόν την καθιστούν αδύνατη σε συνδυασμό με τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη δικαιοσύνη ο Στ. Ψυχάρης.

Το ΜΕΓΚΑ για να συνεχίσει να λειτουργεί πρέπει να αποκτήσει χρήματα και αυτά μπορεί μόνο με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εκ των τριών βασικών πυλώνων του οι δύο (ΠΗΓΑΣΟΣ-ΔΟΛ) είναι αδύνατον σε αυτή τη χρονική συγκυρία να βάλουν ποσά εκατομμυρίων που απαιτούνται.

Ο Στ. Ψυχάρης αντιμετωπίζει ήδη εντολή έρευνας των περιουσιακών του στοιχείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με αίτημα του ΣΔΟΕ, αλλά αποτελούν για τον ίδιο ανυπέρβλητα εμπόδια τα ερωτήματα που προέκυψαν απο τον έλεγχο στα "Πόθεν Έσχες" που έκανε η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Τα ζητήματα επί των οποίων πρέπει να απαντήσει επαρκώς ο Στ. Ψυχάρης είναι σε γενικές γραμμές τα εξής:

1) γιατί δεν υπάρχουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη χρήσης 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006

2) γιατί δεν υπάρχουν παραστατικά σχεδόν για το σύνολο των δηλωθέντων ποσών

3) δεν υπάρχουν συμβάσεις δανείων και βεβαιώσεις τράπεζας για την εξυπηρέτηση των δανείων

4) με βάση ποιά δεδομένα απορροφήθηκε η "ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΕ" από τη "ΔΟΛ Α.Ε.";

5) υπάρχουν συμφωνητικά μεταβίβασης των μετοχών;

6) υπάρχουν τραπεζικά παραστατικά των καταθέσεων των ετών 2007 έως 2012;

7) πώς είναι δυναντόν σε δύο διαφορετικές δηλώσεις, διαφορετικών ετών να αναφέρονται ακριβώς τα ίδια ποσά τραπεζικών καταθέσεων για τον ίδιο και τη σύζυγό του με ακρίβεια δεκαδικών στοιχείων αν και κάτι τέτοιο δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο;

8) γιατί υπάρχουν δηλώσεις για δύο χρήσεις, στις οποίες δηλώθηκαν σημαντικά ποσά απαλλασσομένων εσόδων -από τα ποσά αυτά προκύπτουν υψηλά ετήσια πλεονάσματα εσόδων, και τα οποία δεν έχουν αντίκρισμα στο ποσό των δηλουμένων καταθέσεων;

9) γιατί σε άλλη δήλωση άλλης χρήσης, προκύπτει αρνητικό υπόλοιπο που οφείλεται στο ότι δηλώθηκαν χαμηλά εισοδήματα και πολύ μεγαλύτερες δαπάνες, αγορές μετοχών και αύξηση καταθέσεων;

10) το πλέον κρίσιμο: είναι συμπτωματικό ότι για το δάνειο των 50 εκατ. από την ALPHA για την αγορά των μετοχών του ΔΟΛ και την αποπληρωμή μέρος του δανείου από τον ίδιο, δεν μπορεί να γίνει καμιά επαλήθευση επειδή δεν υπάρχουν οι δηλώσεις των ετών 2005 και 2006;Και αν είναι συμπτωματικό με ποιά στοιχεία θα δικαιολογηθεί το ποσό -μαμμούθ;

11) για τα δάνεια και τις συναλλαγές που αναφέρονται στην έκθεση της ALPHA για τα έτη 2012 και 2014 γιατί δεν υπάρχουν κατατεθειμένα παραστατικά ώστε να μπορεί να να γίνει επαλήθευση;

Εάν σε όλα αυτά δεν υπάρξουν επαρκείς εξηγήσεις ο Στ. Ψυχάρης θα έχει σοβαρότατα προβλήματα με τη Δικαιοσύνη, η οποία ήδη διεξάγει έρευνα. Εν όψει αυτών των εξελίξεων είναι προφανώς αδιανόητη η συμμετοχή του στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου του Μέγκα.

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ

Ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος έχει ζητήσει με ερώτησή του στη Βουλή στοιχεία για τα προβλήματα αυτά του ΔΟΛ την περασμένη Τρίτη, κατέθεσε ερώτηση για τις επιχειρήσεις ΠΗΓΑΣΟΣ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Μπόμπολας εμφανίζεται πρόθυμος να καταθέσει τα εκατομμύρια του δικού του μεριδίου στο ΜΕΓΚΑ και ότι στην επιχείρηση γίνεται έλεγχος από την Τράπεζα της Ελλάδας με εισαγγελική παραγγελία για τα δάνεια στα ΜΜΕ.

Και προσθέτει ο κ.Νικολόπουλος:

"... Επειδή η νομοθεσία ορίζει ρητά τι ακολουθεί όταν τα αρνητικά κεφάλαια είναι δύο φορές και πλέον ο τζίρος.

Επειδή η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει κάθε χρόνο ζημίες από 30 έως 40 εκατ. ευρώ ενώ, από το 2010 και με βάση πιο πρόσφατα στοιχεία, τα βραχυπρόθεσμα δάνεια της φτάνουν τα 146,1 εκ. ευρώ, ενώ τα μακροπρόθεσμα στα 14,8 εκ. ευρώ, την ώρα που ο κύκλος εργασιών της στο 9μηνο του 2015 ήταν μόλις 33,2 εκ. ευρώ.

Επειδή ο «Πήγασος» δεν έχει πληρώσει ούτε τόκους ούτε και χρεολύσια σε σημαντικό μέρος των δανείων αυτών. Με άλλα λόγια είναι... «κόκκινος».

Επειδή οι τράπεζες που έχουν χορηγήσει τα «απλήρωτα» δάνεια στον «Πήγασο» έχουν ενισχυθεί κατά κεφάλαια και ρευστότητα με δημόσιους χρηματοδοτικούς πόρους, ήτοι με τα χρήματα του Ελλήνων φορολογουμένων και όχι των τραπεζιτών.

Καλείστε να απαντήσετε :

Πόσο καλυμμένα είναι τα δάνεια της «Πήγασος» συνολικού ύψους 160 εκ. ευρώ, την ώρα που ο κύκλος εργασιών της εταιρείας δεν φτάνει πλέον ούτε τα 50 εκ. ευρώ;

Γιατί ενώ ο κ. Φ. Μπόμπολας έχει από την εταιρεία «Αττική Οδός» -της οικογένειας Μπόμπολα- στο ταμείο της 900 εκ. ευρώ «ζεστό» χρήμα και έχει -όπως γράφεται στα ΜΜΕ- να καταθέσει για την Α.Μ.Κ. του mega το αναλογούν ποσό των 25 εκ. ευρώ, καθώς επίσης είναι ο ίδιος που εμφανίζεται με αρκετά χρήματα στις λίστες Λαγκάρντ και παρόλα αυτά, όπως γράφει η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», εδώ και δεκατέσσερις μήνες αφήνει απλήρωτες δόσεις και τόκους, χωρίς καμία τράπεζα να του απαιτεί να είναι συνεπής ή και πολύ περισσότερο να προσφεύγει σε αναγκαστικούς τρόπους πληρωμής, εσείς πώς υπερασπίζεστε την περιουσία του δημοσίου που κινδυνεύει; "

Προφανώς και η οικογένεια Μπόμπολα έχει ουσιαστικά τα χρήματα για το ΜΕΓΚΑ αλλά το ρητορικό ερώτημα είναι εάν νομοτυπικά μπορεί να βάλει τα χρήματα. Η προφανής αρνητική απάντηση ουσιαστικά αφήνει το ΜΕΓΚΑ με έναν μόνο πυλώνα, αυτόν των επιχειρήσεων Βαρδιονογιάννη.

Η διαδικασία για τον διαγωνισμό των 4 νέων αδειών ήδη εξελίσσεται, οπότε το νυν μετοχικό σχήμα του ΜΕΓΚΑ δεν έχει καμία δυνατότητα να διατηρηθεί. Τόσο σοβαρά είναι τα πράγματα...

Στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης ο Υπουργός Τσιρώνης
Το 2008 διαπίστωσαν οι επιθεωρητές επικίνδυνα για την υγεία εγκλήματα - Για επτά χρόνια συγκάλυπταν οι κρατικές υπηρεσίες την παράνομη λειτουργία
Στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης ο Υπουργός Τσιρώνης
Το 2008 διαπίστωσαν οι επιθεωρητές επικίνδυνα για την υγεία εγκλήματα - Για επτά χρόνια συγκάλυπταν οι κρατικές υπηρεσίες την παράνομη λειτουργία