Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018

Επαναχάραξη Συνόρων;

Επαναχάραξη Συνόρων;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Κυρίτσης δήλωσε ότι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είναι εθνικό ζήτημα.

Ο υπογράφων, διαφωνώντας στην εκτίμηση αυτή, θα ήθελε να καταγράψει τους (πολλούς) λόγους της διαφωνίας του. Επειδή όμως ο χώρος μου δεν είναι απεριόριστος, θα σταθώ στους σπουδαιότερους.

α) Το κρατίδιο των Σκοπίων περιλαμβάνει πράγματι ένα τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας. Το τμήμα αυτό έχει επισήμως εκτιμηθεί σε ποσοστό μόνον ...δεκαεπτά τοις εκατό (17%) του συνολικού εδάφους της ιστορικής Μακεδονίας. Δέκα τοις εκατό (10%) επιπλέον, θεωρείται ως εντός Βουλγαρίας. Το υπόλοιπο όμως εβδομήντα τρία τοις εκατό (73%) ανήκει στο ελληνικό κράτος (Βόρ. Ελλάδα).

β) Το 17% που βρίσκεται στα όρια του κράτους των Σκοπίων, καταλαμβάνει μόνον ένα μικρό τμήμα στο νότο του κρατιδίου. Το τμήμα αυτό έχει καταμετρηθεί ότι αποτελεί μόνο το ένα τρίτο (1/3) του συνόλου του κρατιδίου. Παραταύτα, οι Σκοπιανοί επιμένουν ότι οφείλει να λέγεται "Μακεδονία" το σύνολο της χώρας τους!

Τι άλλο θα ήθελε ο κ. Κυρίτσης γιά να σκεφτεί ότι αυτό είναι εθνικό πρόβλημα γιά μάς ; Ξεχνά, άραγε, ότι Σκοπιανοί αξιωματούχοι έχουν ανεβεί μέχρι τον ...΄Ολυμπο, ανεμίζοντας χάρτες που περιλαμβάνουν το βουνό στα όρια του κρατιδίου. Παίζουμε τις ευρω-κομμουνιστικές κουμπάρες; Και, μάλιστα, 28 χρόνια μετά την (υποτιθέμενη...) πτώση του σοβιετισμού ;

γ) Μέχρι το έτος 1944 το κρατίδιο ονομαζόταν Βαρδαρία, ως απλή επαρχία της Γιουγκοσλαβίας. Ο στρατάρχης Τίτο την μετονόμασε το 1944 σε
Δημοκρατία της Μακεδονίας" πολύ πρίν διαμελιστεί η Γιουγκοσλαβία από τον ...Κλίντον και τους ευρωενωσιακούς! Τούτο έπραξε ο στρατάρχης γιά να εξυπηρετηθούν οι πολιτικοί στόχοι του νοτιοσλαβικού κομμουνισμού, που απέβλεπε (Σκόπια και Βουλγαρία ομού !) στην έξοδο στο Αιγαίο ! Σήμερα πάμε γιά δεύτερη απόπειρα παρόμοιας εξόδου ! Ρωτείστε : Ε.Ε., Αλβανούς, Σκοπιανούς, Βουλγάρους, αλλά και ...Αμερικανούς διαπραγματευτές! )

δ) Την επεκτατικότητα έως Αιγαίου είχαν καταδικάσει τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες. Σε δήλωσή του (26 Δεκεμ. 1944) ο τότε αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Edward Stettinius μάς είχε κάνει το εξής πρωτοχρονιάτικο δώρο (επί λέξει) :Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η συζήτηση περί μακεδονικού έθνους και μακεδονικής συνειδήσεως δεν αφορά εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, αλλά υποκρύπτει επεκτατικές διαθέσεις κατά της Ελλάδος.

Λοιπόν, φαίνεται ότι υπάρχουν διαχρονικώς αμερικανοί διαπραγματευτές γιά κάθε καλό! Εν τω μεταξύ, η Ντώϋτσε Βέλλε μετέδωσε πρό μηνών (9 Φεβ. 2017) ότι οι χώρες που προέκυψαν από την πρώην Γιουγκοσλαβία ψιθυρίζεται ότι πρέπει να επαναχαράξουν σύνορα!

Με τις υγείες μας, κε Γ. Κυρίτση !

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας