Τετάρτη - 24 Ιανουαρίου 2018

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Η ακροδεξιά και ο ναζισμός έχουν όχι μόνο κοινά "σύνορα" σε πολλές χώρες, αλλά και κοινό στόχο. Στη χώρα μας ο "φερετζές" της επικοινωνίας των δυο χώρων σε πολλές περιπτώσεις καλύπτεται πίσω απο ρασοφόρους με κοινό "τόπο" ότι πολεμούν εκείνους που σταύρωσαν το Χριστό, δηλαδή τους Εβραίους.

Βλέπει κανείς σήμερα ρασοφόρους να μην δέχονται και ουσιαστικά και σχεδόν τυπικά το Ολοκαύτωμα μετατοπίζοντας την συζήτηση στην ευθύνη για την σταύρωση του Χριστού.

"Τι φταίω εγώ και οι γενιές των Εβραίων για το τι έκαναν άλλοι πριν 2000 χρόνια;" αναρωτήθηκε προχθές μια Ελληνίδα, εβραϊκού θρησκεύματος σε τηλεοπτική συζήτηση.

Οι ρασοφόροι (λίγοι αλλά σε ευδιάκριτες θέσεις...) προσποιούνται ότι δεν ασπάζονται τον ναζισμό και άρα δεν μένουν στη συζήτηση για το πρόσχημα με το οποίο σταυρώθηκαν απο τον Χίτλερ τόσα εκατομμύρια Εβραϊκού θρησκεύματος ,Γερμανοί,Ολλανδοί,Ελληνες,Ρώσοι,Πολωνοί,Γάλλοι,Ιταλοί κ.α. Εκείνοι φωνάζουν δίπλα στους ναζιστές κατά των σημερινών Εβραίων "γιατί είναι ο λαός που σταύρωσε τον Χριστό μας".

Και αντιπαρέρχονται το σημερινό (1940) μαζικό έγκλημα,ως να υπήρχε περίπτωση ο Χριστός να δικαιολογήσει σταύρωση έστω και ενός άσχετου ανθρώπου στο όνομα της εκδίκησης για τον θάνατό Του.

"Μα δεν είναι άσχετοι. Είναι ίδιος λαός και αρνούνται την ευθύνη" ακούγεται συχνά-πυκνά όχι μόνο σε ακροδεξιούς χώρους, αλλά και στο χώρο εκκλησιών, όπου διάφοροι σύγχρονοι Φαρισσαίοι, μερικοί από τους οποίους είναι "επαγγελματίες" Χριστιανοί, δηλαδή αμειβόμενοι άμεσα ή έμμεσα για θέσεις σε εκκλησίες.

Έπρεπε να περάσουν χρόνια, να στοχεύει στην διατήρηση των αξιωμάτων του και ίσως στην καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να έρθουν (ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ) για να καταλάβει ότι έγινε ναζιστικό έγκλημα μαζικής εξόντωσης Εβραίων ο Αδωνις Γεωργιάδης και τόσα χρόνια μαχόταν δήθεν εναντίον εκείνων που σταύρωσαν τον Χριστό. Η κωλοτούμπα που έκανε πριν λίγες ημέρες δείχνει απλά το βάθος του προβλήματος, η οποία κατάντησε την ελληνική πολιτική τόσο τυφλή, ώστε να μην βλέπει για δεκάδες χρόνια τον ισλαμικό κίνδυνο.

Έτσι σιγά-σιγά δημιουργήθηκε μια πραγματικότητα Ελληναράδων, μερικοί από τους οποίους όχι μόνο δεν πολέμησαν σε κανέναν πόλεμο, αν είχαν την υποχρέωση και την ευκαιρία, αλλά και απέφυγαν τον πόλεμο φεύγοντας από την Ελλάδα. Επέστρεψαν μετά, ανέβηκαν σε θέσεις κομματικές και "μάχονται για την Ελλάδα", σιτιζόμενοι απο τα κρατικά ταμεία. Μερικοί απο δαύτους μας καλούν να αναγνωρίσουμε το "νοικοκύρη Σόϊμπλε", ο οποίος θέλει το καλό της Ελλάδας και την καλεί να νοικοκυρευτεί και να πληρώσει τα δάνειά της.

Η "λεπτομέρεια" είναι ότι η Ελλαδα δανείστηκε για να έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι στη ΖΗΜΕΝΣ, στη NOVARTIS, HDW, LEOPARD, BAYER, VW, DEMLER, BASF, LUFTHANSA (όμιλος), THYESSEN-KRUPP, ALLIANZ, DEUTSHE BANK-TELEKOM, ΜΙELE και τόσες άλλες, που έχουν κατακλύσει τον κόσμο και την Ελλάδα, οδηγώντας στο κλείσιμο των αντίστοιχων ελληνικών.

Λίγοι μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν, γιατί είναι κουφάρια μεγάλα πρώην εργοστάσια στην Ελλάδα. Ούτε καν το ψευδεπίγραφο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ", πίσω από την οποία κρύβεται απλά, μια πολυεθνική, που έκλεισε ένα σωρό ελληνικές και τώρα αποτελεί θέμα διαμάχης για το αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού την περιόρισε ή την άφησε να εξαφανίσει τις ελληνικές και έλαβε (αν έλαβε ουσιαστικά) μέτρα καθυστερημένα.

Η Γερμανία απλώθηκε στην Ελλάδα στηριζόμενη σε οικογένειες δωσίλογων (ας διαβάσει κανείς το έξοχα αποκαλυπτικό βιβλίο της Ιζαμπέλλας Παλάσκα-Βουλπιώτη) και σε εγκλήματα δωροδοκιών, στις οποίες εμπλέκονται (και) οικογένειες Ελληναράδων.
Χιλιάδες γιατροί και συμπαρομαρτούντα επαγγέλματα σιτίζονται απο γερμανικές μίζες και σιγά-σιγά δημιουργήθηκε η νοοτροπία "να μη δυσαρεστήσουμε του Γερμανούς", πίσω απο την οποία κρύφτηκαν φιλο-ναζιστές,ακροδεξιοί κλπ.

Ετσι φτάσαμε στο σημείο να τιμώνται για προσφορά στην πατρίδα, άνθρωποι που δεν πολέμησαν πουθενά για την πατρίδα, αλλά έχουν πλουτίσει απο κρατικές θέσεις αυτής της πατρίδας και να περιβάλλεται με την αδιαφορία τους στρατιά ηρώων, που έπεσαν για την πατρίδα.

Ας ρωτήσετε "ποιός είναι ο Μαρδοχαίος Φριζής;" και θα διαπιστώσετε πλήρη άγνοια.
Κι όμως...Είναι ο πρώτος ανώτερος (Συνταγματάρχης) αξιωματικός του ελληνικού στρατού που έπεσε (5 Δεκέμβρη του 1940) στο μέτωπο της Αλβανίας.

Αλλά δεν τιμάται γιατί έπεσε μεν για την ελληνική σημαία, αλλά ήταν εβραϊκού θρησκεύματος.
Οπως έπεσαν στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ στρατόπεδα χιλιάδες άλλοι Ελληνες εβραϊκού θρησκεύματος.

Μας κάνει την τιμή συχνά και γράφει ο γυιός του ηρωίκού Συνταγματάρχη, ο Ιάκωβος Φριζής και ένα άρθρο του για την άρνηση του Ολοκαυτώματος δημοσιεύουμε ευθύς αμέσως:

Το Ολοκαύτωμα και οι αρνητές του

του Ιάκωβου Μ. Φριζή

27 Ιανουαρίου 1945 – 2017 : 72 χρόνια από την ημέρα που ο Ο.Η.Ε. θέσπισε αυτή την ημερομηνία, που ο κόκκινος στρατός ελευθέρωσε το στρατόπεδο θανάτου, το Άουσβιτς, ως Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος.

Ο κόσμος «γιορτάζει» τη μνήμη των αδικοχαμένων Εβραίων από τα τέρατα του Ναζισμού. Κι όμως, αν και έχουν γραφεί χιλιάδες βιβλία γι’ αυτό το ανεπανάληπτο έγκλημα, αν και υπάρχουν χιλιάδες ζωντανές μαρτυρίες για τα στρατόπεδα του θανάτου, αν και ιστορικά είναι καθαρά αποδεδειγμένη η φρικτή δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων, νέων, γερόντων, παιδιών, εγκύων από τους Γερμανοναζί, δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη και σήμερα, άνθρωποι που αρνούνται το Ολοκαύτωμα. Αρνούνται τις σφαγές, αρνούνται τα κρεματόρια, τους φούρνους και ό,τι έκανε στην ανθρωπότητα –και ιδιαίτερα στην Ευρώπη– η Χιτλερική Γερμανία.

Οι αρνητές του Ολοκαυτώματος δεν δέχονται εκατοντάδες χιλιάδες γράμματα, ημερολόγια, διαταγές, δημόσιους λόγους, ομολογίες από διάφορους Ναζί, που ποτέ δεν αρνήθηκαν το Ολοκαύτωμα. Αρνούνται διάφορες φωτογραφίες από στρατιωτικούς, από πολίτες, από φυλακισμένους, που τραβήχθηκαν κρυφά, ακόμη και γερμανικό και συμμαχικό οπτικό υλικό. Δεν δέχονται οι αρνητές, τις αποδείξεις αντικειμένων που βρέθηκαν στις τοποθεσίες των διαφόρων στρατοπέδων. Αρνούνται να δεχθούν όλους τους αριθμούς των εξαφανισθέντων. Αλήθεια, που είναι οι 50.000 Εβραίοι της Θεσσαλονίκης; Αλλά και όλες οι άλλες χιλιάδες των εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας;

Ας μη ξεχνάμε το βιβλίο του Ντάνιελ Γκολντχάγκεν «Οι πρόθυμοι δήμιοι του Χίτλερ», όπου υποστηρίζεται με συγκεκριμένες
αποδείξεις, ότι στο Ολοκαύτωμα συμμετείχαν και οι «απλοί» Γερμανοί και όχι μόνο οι ναζιστές. Οι αρνητές του Ολοκαυτώματος παραθέτουν αποσπάσματα από έργα μελών της ναζιστικής ηγεσίας. Ένας επιφανής ναζιστής, ο Άλμπερτ Σπέερ στο ημερολόγιό του στο Σπαντάου στις 26 Δεκεμβρίου 1946, γράφει: «Ο Χίτλερ πάντοτε μισούσε τους Εβραίους, δεν το έκρυψε ποτέ και ήταν ικανός να πετάξει τις σκέψεις του, όπως: Θέλω να εξοντώσω τους Εβραίους της Ευρώπης. Ο πόλεμος αυτός είναι η αποφασιστική σύγκρουση μεταξύ εθνικοσοσιαλισμού και παγκόσμιου εβραϊσμού.

Ένας από τους δύο θα τα τινάξει και αυτοί δεν πρόκειται να είμαστε εμείς». Μπορεί ο Χίτλερ να έχασε τον πόλεμο, αλλά δυστυχώς κέρδισε τον πόλεμο κατά των Εβραίων. 72 χρόνια μετά το τεράστιο έγκλημα, υπάρχουν οι αρνητές του Ολοκαυτώματος και κάτι ακόμη χειρότερο, υπάρχει και φουντώνει ο αντισημιτισμός στην Ευρώπη και όχι μόνο. Ο σπόρος του αντισημιτισμού, που σήμερα έχει πάρει τη μορφή του αντισιωνισμού, για να συμπεριλάβει έτσι και το κράτος του Ισραήλ, μεγαλώνει, αναπαράγεται, όχι μόνο στην Ευρώπη, όχι μόνο στην Αυστραλία και σε άλλες ηπείρους, αλλά ακόμη ιδιαίτερα στον Αραβικό – μουσουλμανικό κόσμο. Σήμερα, στο μόνο μέρος του κόσμου όπου ο αντισημιτισμός εκφράζεται φανερά, χωρίς καμιά προσπάθεια να καλυφθεί με την αντισιωνιστική μεταμφίεση, είναι οι Αραβικές – Ισλαμι-στικές χώρες.

Σκοπός αυτής της μικρής αναφοράς στο Ολοκαύτωμα, δεν είναι η αναφορά αυτή καθ’ εαυτή για ό,τι έγινε σ’ αυτή τη μαύρη περίοδο της ιστορίας, αλλά ο τονισμός στην άρνηση του Ολοκαυτώματος από μία μερίδα ανθρώπων, που δυστυχώς αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Σ’ όσους θέλουν συνειδητά ν’αρνούνται την ιστορική πραγματικότητα, τους αναφέρω τις ναζιστικές δικαιολογίες για τον αφανισμό των Εβραίων: Η εξόντωση των Εβραίων είχε την νομιμοποίησή της, γιατί «οι Εβραίοι ήταν άχρηστοι άνθρωποιι», «ο θάνατος των Εβραίων είναι επιτακτική ανάγκη», «οι Εβραίοι είναι υποδεέστεροι και από τα ζώα», «είναι διανοητικά νεκροί», «αποτελούν ξένο σώμα μέσα στην κοινωνία των ανθρώπων». Αυτός ήταν ο βασικός κορμός, όπου στηρίχθηκε το τεράστιο έγκλημα.

Κι έχουμε σήμερα ανθρώπους, ακόμη και μορφωμένους, να παίρνουν θέσεις στις τάξεις των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Όμως, θα δανειστώ μία φράση από το άρθρο στην «Καθημερινή», πριν λίγες μέρες, του Ηλία Μαγκλίνη, που συνοψίζει όλη τη φρίκη που εκφράζουν οι αρνητές του Ολοκαυτώματος: «Η άρνηση του Ολοκαυτώματος είναι απλώς μία ακόμη έκφανση της νοστλαγίας για βαρβαρότητα». Έτσι έχουμε τους Άραβες να κατηγορούν τους Ισραηλινούς ως «κατακτητές» της Αραβικής γης, δικαιολογώντας το Ολοκαύτωμα, αλλά και την άρνησή του από την πλειοψηφία των Αραβικών χωρών. Ας θυμηθούμε τη στάση όλων των Αράβων, που στάθηκαν δίπλα στην πολιτική του Χίτλερ, κατά των Εβραίων και κήρυξαν τον πόλεμο στη Γερμανία το… 1945, όταν η Γερμανία είχε πλέον ηττηθεί.

Εδώ, θα τονίσω την άρνηση του Ολοκαυτώματος από μία Γερμανίδα, την Ούρσουλα Χάφερμπερ, ηλικίας άνω των 85 ετών, η οποία υποστηρίζει ότι: «Το Άουσβιτς δεν ήταν στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου εκτελούνταν άνθρωποι, αλλά στρατόπεδο εργασίας και η εξόντωση των Εβραίων είναι το μεγαλύτερο ψέμμα της Ιστορίας». Σε πολλές χώρες η άρνηση του Ολοκαυτώματος τιμωρείται αυστηρά.

Δυστυχώς, και στην πατρίδα μας υπάρχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος. Όσο θα υπάρχουν αυτές οι αρνήσεις, ο κόσμος θα βαδίζει σε μονοπάτια βαρβαρότητας. Και όσο στον κόσμο θα υπάρχει αντισημιτισμός, η νθρωπότητα δεν πρόκειται να ορθοποδήσει, γιατί το μίσος καταστρέφει κάθε αξία ζωής και προκοπής.

Η ιστορία του αντισημιτισμού, είναι μια ιστορία που απαιτεί μετάνοια.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας