Παρασκευή - 15 Δεκεμβρίου 2017

Η Μεταρρύθμιση του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης είναι εθνική υπόθεση

Η Μεταρρύθμιση του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης είναι εθνική υπόθεση

Καμία αλλαγή στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να προχωρήσει, χωρίς τη συνεργασία και τη συναίνεση της ίδιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αλλαγή του Καλλικράτη με άνωθεν επιβολή, απο την Κεντρική Εξουσία, χωρίς τους Δήμους, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Κ.Ε.Δ.Ε. , δεν μπορεί να υλοποιηθεί στην πράξη. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι και κυρίως όσοι επιμένουν να λειτουργούν με λογικές περασμένων δεκαετιών. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να νομοθετούν για μας, χωρίς εμας, θα διαψευστούν.

Δεν είμαστε αφελείς, όπως μας χαρακτήρισε ο κ. Σκουρλέτης επειδή πιστευουμε ότι πρέπει να αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες για το μέλλον τους.

Ούτε είμαστε «πασάδες στα Γιάννινα», επειδή απαιτούμε το αυτονόητο.

Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί και συμπεριφέρεται μέχρι σήμερα ο κ. Σκουρλέτης. Αυτό αποδεικνύει η άρνηση του να συναντηθεί πριν μερικές μέρες με την αντιπροσωπεία των Δημάρχων από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Η συμπεριφορά του αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί τον ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο για την Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης. Κι αυτό συμβαίνει είτε γιατί δεν έχει ολοκληρωμένες θέσεις για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Είτε γιατί έχει «κρυφή ατζέντα» που δεν θέλει να αποκαλύψει.

Σε κάθε περίπτωση η πλειοψηφία της Γενικής μας Συνέλευσης καταδίκασε τη στάση του, η οποία είναι προσβλητική και απαξιωτική, απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για την Κ.Ε.Δ.Ε. η μεταρρύθμιση του Κράτους είναι εθνική υπόθεση, γι΄ αυτό και οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε καταθέσει μια σειρά από προτάσεις, που αφορούν την αλλαγή του Καλλικράτη και τη Μεταρρύθμιση στο Κράτος.

Θέλουμε ένα Κράτος μικρότερο σε μέγεθος, περισσότερο ευέλικτο, με στρατηγικές λειτουργίες και διάχυση αρμοδιοτήτων, πόρων κι ευθυνών στην Αυτοδιοίκηση, με βάση τις αρχές της εγγύτητας , της επικουρικότητας και της αποτελεσματικότητας.

Ένα Κράτος που θα προσφέρει ποιοτικές, ανταποδοτικές και χαμηλού κόστους υπηρεσίες στους πολίτες.

Για να πετύχουμε το στόχο αυτό είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όλους.

Με πρόσφατο ψήφισμα που εκδώσαμε ως Κ.Ε.Δ.Ε. ζητήσαμε από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία ο ίδιος, προκειμένου να ορίσει άμεσα μια συνάντηση μαζί μας με στόχο να συζητήσουμε το πλαίσιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη βάση όμως συγκεκριμένων και επεξεργασμένων κυβερνητικών προτάσεων.

Η Μεταρρύθμιση για την αλλαγή του Κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να περιμένει. Η ΚΕΔΕ έχει ανταποκριθεί με συνέπεια στην ιστορική της ευθύνη και έχει καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.

Ενωμένη η Αυτοδιοίκηση προχωρά μπροστά, για την Ελλάδα που μας ενώνει, για την Ελλάδα της ανάπτυξης.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε σήμεραπριν μερικές ημέρες αποτελεί την αφετηρία ενός αγώνα που στο τέλος του θα βρει την Αυτοδιοίκηση πιο ισχυρή.

Μαζί με τους πολίτες και τους εργαζόμενους μας θα διεκδικήσουμε δυναμικά ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας.

Η Ελλάδα είναι πάνω από όλα

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας