Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018

Σκουριές στη Χαλκιδική, στις ακτές του Σαρωνικού, πόσες,τελικά, σκουριές στη χώρα;

Σκουριές στη Χαλκιδική, στις ακτές του Σαρωνικού, πόσες,τελικά, σκουριές στη χώρα;

Ίσως είναι κάπως λεόντειες οι συμφωνίες του ελληνικού κράτους μέ την Eldorado Gold γιά τα ορυχεία της Χαλκιδικής...

Kαί μόνο ότι, όπως μεταδίδεται, προς εκμετάλλευση έκταση εκχωρήθηκε από την κυβέρνηση του ....μεγαλοφυούς Κ. Σημίτη για μόνο έντεκα εκατομμύρια ευρώ όταν η αξία του εκμεταλλεύσιμου χρυσού που κοιμάται εκεί επί τόσους αιώνες είναι (κρατηθείτε...) πάνω από δώδεκα δισεκατομμύρια και δίχως ουδεμία, όπως διαβάζω, πρόβλεψη προσόδων γιά το ελληνικό Δημόσιο (!) λέει πάρα πολλά.

Όμως, ο πιο βαρύς παραλογισμός που ενδεικνύεται στην προτροπή του πρωθυπουργικού συμβούλου Ν. Καρανίκα στους επενδυτές της Eldorado "να τσακιστούν από τη χώρα" (!), είναι ότι κατά την έκφραση Τσίπρα (ενώπιον, παρακαλώ, του Γάλλου Προέδρου Ε.Μακρόν ! ) η Ελλάδα έχει "οξύθυμους γείτονες" που διεκδικούν (γενικότερα...) τον πλούτο της.

Και γι'αυτό ζήτησε "συμπαράσταση από τους επενδυτές"!
Αλλά και ο περισσότερο "πεπολιτισμένος" κ. Σταθάκης προκαλεί ερωτήματα. Όπως άκουσα σε ραδιοφωνική συνέντευξη του υποψήφιου αρχηγού τηςΔΗΣΥ κ.Γ. Μανιάτη, ο κ. Σταθάκης δεν χορηγούσε τις άδειες στους επενδυτές, παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν εισηγηθεί στον ίδιο το εντελώς αντίθετο !

Δεν μου βγάζετε από το νου την υποψία ότι πιθανώς όλα αυτά άπτονται και...συμφερόντων των "συλλογικοτήτων των Εξαρχείων"!

Δεν ρωτάτε, καλού-κακού, τους κ. κ. Βούτση και Τόσκα ; Θα έχετε δει, υποθέτω, τα γραφήματα που συνοδεύονται με το μονόγραμμα (Α) στους τοίχους της ευρύτερης περιμέτρουτου κέντρου της πρωτεύουσας...

Αντιγράφω :"Κανένα ορυχείο, ποτέ και πουθενά". "Σαμποτάζ στη βιομηχανική και κάθε άλλη ανάπτυξη" (όπως το διαβάζετε!) "Ελευθερώστε Γή, Ζώα, Φυτά, από κάθε...εκμετάλλευση".

Είμαστε, φαίνεται, σε εποχή θριάμβου των αρχών της Αριστοτέλειας Λογικής!
Αλλά και οι "σκουριές" των ακτών του Σαρωνικού δεν είναι λιγότερο δύσοσμες!
Διερωτώμαι πια ..."βάσκανος τύχη" (όπως έλεγαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα οι λογοτέχνες μας....) σφυροκοπά τη χώρα σε ώρες και εποχές ακραίων ατυχιών, ιδίως στις περίεργες σχέσεις της Ελλάδος με τους-λέμε τώρα! - "συμμάχους" και "εταίρους" της...
Μη με παρεξηγείτε, αλλά ομιλώ έτσι "σκεπτικιστικώς", διότι υποψιάζομαι ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες μαγαρίστηκαν οι ακτές του Σαρωνικού με το μαζούτ του σαπιοκάραβου της Σαλαμίνας, δεν αποκλείεται - ο Θεός να με βγάλει ψεύτη! - να έχουν κάποια (στρεβλότατη.....) σχέση με το γιοφύρι της Άρτας που λέγεται "επένδυση στην ελληνική ...Ριβιέρα" (!)

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας