Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ART & LIFE

Αυλαία στα 91 του χρόνια για τον διάσημο σχεδιαστή μόδας Hubert de Givenchy

Συνδεδεμένος με το διάσημο μαύρο φόρεμα της Audrey Hepburn στο "Πρόγευμα στο Τίφανις"
ART & LIFE
Δευ, 12/03/2018 - 18:26
Γράφει το Newsroom

Θρύλος της υψηλής ραπτικής, ο σχεδιαστής μόδας Hubert de Givenchy, γνωστός για τον ομώνυμο οίκο μόδας που ίδρυσε και γιατί έντυνε "τη μούσα", την ηθοποιό Audrey Hepburn, πέθανε σε ηλικία 91 ετών, ανακοίνωσε σήμερα στο AFP ο σύντροφός του.

"Ο Hubert de Givenchy έσβησε στον ύπνο του το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018. Οι ανιψιοί και οι ανιψιές του και τα παιδιά τους πενθούν την απώλειά του. Η κηδεία του θα γίνει σε πολύ στενό κύκλο", γράφει ο μόδιστρος Philippe Venet. Ο θάνατός του προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο.

Μικρογραφία

Ο διάσημος γάλλος σχεδιαστής γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1927 στο Beauvais. Ο πατέρας του ήταν ο μαρκήσιος de Givenchy και ήθελε ο γιος του να γίνει δικηγόρος. 'Ομως ο Ιμπέρ έμεινε ορφανός σε ηλικία δύο ετών και από έφηβος ακόμη είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μόδα και το σχέδιο. Αυτόν και τον αδελφό του τους μεγάλωσε η μητέρα τους και οι γονείς της.

Από το πρώτο του ντεφλέ το 1952 έως την αποχώρησή του το 1995 από τον οίκο μόδας που ίδρυσε, ο οποίος πωλήθηκε το 1988 στον όμιλο LVMH, ο Hubert de Givenchy σφράγισε επί σαράντα χρόνια τον κόσμο της μόδας με την κομψότητα των δημιουργιών του, όπως το περίφημο μαύρο φόρεμα της Audrey Hepburn στην ταινία "Πρόγευμα στο Τίφανις".

Μικρογραφία

Η φιλία μεταξύ του γάλλου μόδιστρου και της αμερικανίδας ηθοποιού σφράγισε μια ολόκληρη εποχή. Από τη συνάντησή τους γεννήθηκε το περίφημο "look Hepburn" που συνεχίζει να εμπνέει. Άλλες διάσημες που έντυνε ήταν η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση και η Γκρέις Κέλι.

Πηγή
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Newsroom