Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ART & LIFE

Η εισοδηματική ανισότητα αγγίζει ακόμα και τη "Βασίλισσα", Claire Foy

Η πρωταγωνίστρια του "Στέμματος" πληρώθηκε λιγότερο από τον συμπρωταγωνιστή της Matt Smith
ART & LIFE
Τετ, 14/03/2018 - 12:46
Γράφει το Newsroom

Θα περίμενε κανείς σε μία σειρά που περιστρέφεται γύρω από την Βασίλισσα Ελισάβετ, ο ομώνυμος ρόλος να είναι, προφανώς, και ο πλέον καλοπληρωμένος. Δεν ισχύει όμως αυτό για τη σειρά του Netflix "The Crown" (Το Στέμμα), καθώς οι παραγωγοί της σειράς αποκάλυψαν πως η πρωταγωνίστρια Claire Foy, που υποδύεται την μεγαλύτερη σε διάρκεια μονάρχη του βρετανικού βασιλικού θρόνου, πληρώθηκε λιγότερο από τον συμπρωταγωνιστή της και σύντροφο στη σειρά, Matt Smith (που υποδύθηκε τον Πρίγκιπα Φίλιππο).

Την αποκάλυψη έκαναν οι παραγωγοί Suzanne Mackie και Andy Harries σε πανελ στην Ιερουσαλήμ, όπου ερωτήθηκαν αν ο Smith, ο οποίος ήταν ήδη αρκετά γνωστός από τη σειρά του BBC "Doctor Who", έλαβε υψηλότερες αποδοχές από τη Foy. 

"Προχωρώντας μπροστά, κανείς δεν θα πληρωθεί περισσότερο από τη Βασίλισσα", ανέφερε ως απάντηση η Mackie, αποδεχόμενη το οξύμωρο της κατάστασης και υποσχόμενη πως η πρακτική αυτή θα αλλάξει στο μέλλον.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Foy δέχθηκε μισθό που αναλογεί σε περίπου 40.000 δολάρια ανά επεισόδιο, σε μια παραγωγή που θεωρείται η ακριβότερη στην ιστορία του Netflix (με budget άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών), ενώ ούτε η ίδια, ούτε ο Smith θα επιστρέψουν για την τρίτη σεζόν, καθώς οι παραγωγοί έχουν προχωρήσει στη διαμόρφωση εντελώς νέου καστ για την επόμενη περίοδο στη ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ, που θα καλύψουν η τρίτη και η τέταρτη σεζόν της σειράς.

To "Crown" κέρδισε το 2017 τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης σειράς, ενώ και η Claire Foy βραβεύθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα πρώτου γυναικείου ρόλου δραματικής σειράς - η σειρά απέσπασε και μία τρίτη υποψηφιότητα, αυτή του John Lithgow για το ρόλο του ως Winston Churchill.

Σε κάθε περίπτωση εμείς αναμένουμε με ανυπομονησία την τρίτη σεζόν του "Στέμματος", που ξεκινά γυρίσματα το ερχόμενο καλοκαίρι, με την ελπίδα να μην υπάρξουν ανισότητες σε όλα τα μελλοντικά καστ (καθώς θα αλλάζουν ανά δύο σεζόν) και με την Helena Bonham Carter στο ρόλο της Πριγκίπισσας Μάργκαρετ!

Newsroom