Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ART & LIFE

Ψάχνετε για εστιατόριο; Ο οδηγός της Michelin είναι εδώ για τους μυημένους!

Ο γαστρονομικός οδηγός διαθέτει και ελληνικά εστιατόρια με Αστέρια Μισελέν και διακρίσεις.
ART & LIFE
Παρ, 30/03/2018 - 16:38
Γράφει το Newsroom
Ο πρώτος οδηγός Μισελέν του 1900.

Αν είστε λάτρεις της γαστρονομίας, τότε σίγουρα γνωρίζετε πως υπάρχει μία εταιρεία που, αν και το αντικείμενό της είναι ξεκάθαρα διαφορετικό από τη γευσιγνωσία, εντούτοις είναι ταυτισμένη με την haute cuisine ήδη από το 1900 και τον πρώτο της Οδηγό!

Ο λόγος για τη Michelin, της οποίας ο νέος οδηγός Michelin Main Cities of Europe 2018 παρουσιάστηκε τη Δευτέρα το βράδυ κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη. Ο οδηγός της γαλλικής εταιρείας καλύπτει 36 πόλεις σε 20 χώρες και προτείνει συνολικά 2.108 εστιατόρια.

Στα καθ'ημάς, όλα τα ελληνικά εστιατόρια διατήρησαν τις διακρίσεις τους στον οδηγό του 2018. Συγκεκριμένα, τα Δύο Αστέρια MICHELIN διατήρησαν η Σπονδή και το Funky Gourmet, ενώ το Ένα Αστέρι Michelin διατήρησαν η Hytra, το Botrini’s και το Βαρούλκο Seaside. Τη διάκριση Bib Gourmand διατήρησαν το Αθήρι, το Nolan και το Οικείο.

Για πρώτη φορά στον oδηγό του 2018, η Michelin συμπεριέλαβε ένα νέο χαρακτηρισμό, το Michelin Plate. Πρόκειται για ένα σύμβολο που αναδεικνύει τα εστιατόρια στα οποία οι επιθεωρητές ανακάλυψαν ποιοτικό φαγητό και με το οποίο θα παρουσιάζονται όλα τα εστιατόρια που περιλαμβάνονται στον οδηγό Michelin, στα οποία δεν έχουν απονεμηθεί Αστέρια ή Bib Gourmand.

Τα ελληνικά εστιατόρια που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία είναι τα εξής: GB Roof GardenElectra Roof GardenPremiere, 2 MaziCookoovayaCTCSushimouKuzinaMama TierraVezene, Άνετον και Παπαϊωάννου.

Μικρογραφία

Συνολικά, 4 νέα εστιατόρια απέσπασαν Τρία Αστέρια MICHELIN, ανεβάζοντας το σύνολο στα 23, 9 νέα εστιατόρια διακρίθηκαν με Δύο Αστέρια, αυξάνοντας το σύνολο στα 90, ενώ 58 νέα εστιατόρια βραβεύτηκαν με Ένα Αστέρι MICHELIN, αυξάνοντας το σύνολο σε 380 εστιατόρια στον οδηγό του 2018.

59 νέα Bib Gourmand έχουν προστεθεί στον οδηγό MICHELIN Main Cities of Europe 2018, αυξάνοντας το σύνολο σε 295. Η διάκριση Bib Gourmand αντιμετωπίζεται επίσης με μεγάλο ενθουσιασμό από τους σεφ που επιθυμούν να προωθήσουν μια υψηλής ποιότητας γευστική εμπειρία που συνδυάζει απλότητα και πιο προσιτές τιμές.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς της παρουσίασης, το ενδιαφέρον συγκέντρωσε η βράβευση με Δύο Αστέρια, για πρώτη φορά, εστιατορίου στη Βουδαπέστη (Onyx), ενώ ξεχώρισε η Βιέννη, με ένα νέο εστιατόριο Δύο Αστεριών Michelin και τέσσερα νέα εστιατόρια με Ένα Αστέρι. Συγκεκριμένα, τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο του Αστέρι, το εστιατόριο Konstantin Filippou, από τον επώνυμο σεφ, κέρδισε και ένα δεύτερο Αστέρι Michelin. Τέσσερα νέα εστιατόρια βραβεύτηκαν με Ένα Αστέρι Michelin στη Βιέννη: Blue Mustard, Das Loft, Pramerl & the Wolf και SHIKI.

Ο Οδηγός Michelin Main Cities of Europe 2018 κυκλοφορεί στα Αγγλικά και απευθύνεται κυρίως σε όσους ταξιδεύουν τακτικά σε όλη την Ευρώπη για επαγγελματικούς λόγους, ενώ, παράλληλα, είναι ιδανικός και για τους απλούς επισκέπτες. Περιλαμβάνει πληροφορίες για κάθε εστιατόριο και ξενοδοχείο καθώς και χρηστικές πληροφορίες για την κάθε πόλη, όπως χάρτες κτλ.

Ο Οδηγός MICHELIN Main Cities of Europe 2018 είναι ήδη διαθέσιμος στο Amazonενώ οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν και τη σχετική εφαρμογή στο App Store και στο Google Play. Παράλληλα, είναι διαθέσιμος και στην ηλεκτρονική σελίδα www.ViaMichelin.com.

Ο Οδηγός MICHELIN Main Cities of Europe 2018 καλύπτει τις εξής χώρες:  Αυστρία (Βιέννη, Σάλτσμπουργκ) - Βέλγιο (Βρυξέλλες, Αμβέρσα) - Τσεχία (Πράγα) - Δανία (Κοπεγχάγη, Άαρχους) - Φινλανδία (Ελσίνκι) -Γαλλία (Παρίσι, Λυών) - Γερμανία (Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο) - Ελλάδα ( Αθήνα), Ουγγαρία (Βουδαπέστη) - Ιρλανδία (Δουβλίνο) - Ιταλία (Ρώμη, Μιλάνο) - Λουξεμβούργο (Λουξεμβούργο) - Ολλανδία(Άμστερνταμ, Ρότερνταμ) - Νορβηγία (Όσλο) - Πολωνία (Βαρσοβία, Κρακοβία) - Πορτογαλία (Λισσαβώνα) - Ισπανία (Μαδρίτη, Βαρκελώνη) - Σουηδία (Στοκχόλμη, Γκέτεμποργκ, Μάλμο) - Ελβετία (Βέρνη, Γενεύη, Ζυρίχη) - Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο, Μπέρμιγχαμ, Εδιμβούργο).

Μικρογραφία

Δείτε επίσης πώς η Michelin έγινε η αυθεντία στη γαστρονομική κριτική και η πιο αξιοσέβαστη πηγή γευσιγνωστικών πληροφοριών στο παρακάτω βίντεο (στα αγγλικά):

Newsroom