Παρασκευή - 19 Ιανουαρίου 2018

H Tesla «παίζει βρώμικα» με το νέο Roadster

H Tesla «παίζει βρώμικα» με το νέο Roadster

Σε μια προσπάθεια να στρέψει την προσοχή σε άλλη κατεύθυνση από τα συσσωρευμένα προβλήματα στην παραγωγή του Tesla Model 3, που απέχει παρασάγγας από το να πιάσει τους δεδηλωμένους όγκους παραγωγής, η Tesla επεφύλασσε μια έκπληξη στην παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού φορτηγού της, του Tesla Semi, που δεν ήταν άλλη από το ολοκαίνουριο Roadster!

Με targa οροφή και σχεδιασμό concept car, οι μεγαλύτερες εκπλήξεις που κρύβει το νέο σπορ της αμερικανικής φίρμας κρύβονται κάτω από το -αν υπήρχε- καπώ. Εκεί όπου μας υποδέχονται τα 10.000 νανόμετρα ροπής από τους τρεις, τον αριθμό, ηλεκτροκινητήρες, που στέλνουν το νέο Roadster στα 100 km/h σε 1.9 δευτερόλεπτα, ταχύτερα από τη Bugatti Chiron, ταχύτερα από κάθε άλλο αυτοκίνητο παραγωγής!

Η 2+2 καμπίνα είναι άκρως μινιμαλιστικής σχολής (που μένει να δούμε αν θα περάσει αυτούσια στην παραγωγή), αλλά τα νούμερα που δίνει η Tesla για τις επιδόσεις φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Όπως είπαμε, 10.000 Νm ροπής, 1.9 δευτερόλεπτα για το 0-100, 4.2 δευτερόλεπτα για το 0-160, τελική άνω των 400 km/h, και τα 400 μέτρα από στάση σε μόλις 8.8 δευτερόλεπτα από τη μπαταρία των 200 kW, που χαρίζει επίσης αυτονομία-ρεκόρ, στα σχεδόν 1000 χιλιόμετρα! 

Πολλά θαυμαστικά μαζεύονται αλλά δύσκολο να συνεχίσουμε, καθώς και η τιμή φέρνει δάκρυα στα μάτια: ξεκινάμε από 200.000 δολάρια, με 50.000 προκαταβολή, ενώ ο CEO της εταιρείας, Elon Musk, ανέφερε πως έρχονται σύντομα και ακόμα πιο γρήγορες εκδόσεις, που δεν θέλουμε (ή μάλλον θέλουμε) να φανταστούμε τι επιδόσεις θα έχουν. Τουλάχιστον μετά το 2020, οπότε και θα δούμε το νέο Tesla Roadster.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το teaser για το ολοκαίνουριο Roadster, και την απίστευτη δύναμή του! 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας