Τετάρτη - 24 Ιανουαρίου 2018

Κλείνουν τα περιοδικά 4 Τροχοί και Auto Bild

Κλείνουν τα περιοδικά 4 Τροχοί και Auto Bild

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του «λουκέτου» στον Όμιλο Alpha Editions – ένα ακόμα χτύπημα στο χώρο του Τύπου, που έχει πληγεί όσο λίγοι στην περίοδο της κρίσης.

Ανακοινώθηκε η άμεση αναστολή λειτουργίας του ομίλου που εκδίδει το ιστορικό περιοδικό «4 Τροχοί» και την «Auto Bild» καθώς και μία σειρά από άλλους τίτλους όπως τα ΕΓΩ Weekly, Τηλεκοντρόλ, Κάθε Μέρα με την Αργυρώ, MySelf.gr κ.α.

Σε ότι αφορά τα περιοδικά αυτοκινήτου, η συρρίκνωση της αγοράς αυτοκινήτου και κατα προέκταση της διαφημιστικής αγοράς, η δραστική στροφή των αναγνωστών προς το Διαδίκτυο,  σε συνδυασμό με τα… βαρίδια που σέρνουν οι τίτλοι των περιοδικών της πάλαι ποτέ ισχυρής εταιρείας του Κώστα Καββαθά (Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ) τα οποία “βάρυναν” ακόμα περισσότερο υπο τη σκέπη των εκδόσεων Λυμπέρη, βούλιαζαν σταδιακά το πιο ιστορικό περιοδικό του αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Το “κύκνειο άσμα”  ήταν η δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία μέχρις τις  29/08/2016 η «ALPHA EDITIONS AE», διάδοχος εταιρεία της εταιρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ» ήταν υποχρεωμένη να καταβάλλει στους συντάκτες και τους απα­σχο­λού­με­νους στο δια­φη­μι­στικό τμήμα των περιοδικών της εταιρείας, τις δεδουλευμένες αποδοχές, που «είχε παραλείψει» να καταβάλλει η «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» για το διάστημα πριν την αιφνιδιαστική διακοπή της δραστηριότητάς της, δηλαδή από το καλοκαίρι μέχρι και το Νοέμβριο του 2012 μαζί με την αναλογία Δώρου Χριστουγέννων.

Επί­σης με την ίδια απόφαση-σταθμό, η εταιρεία ήταν υποχρεωμένη να απασχολεί το εν λόγω προσωπικό με τους ίδιους όρους εργασίας, όπως αυτοί ίσχυαν προ της διακοπής δραστηριότητας της μεταβιβάσασας εταιρείας («ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ»).

Με αυτή την πληγή λοιπόν ανοιχτή, ο Όμιλος Alpha Editions Α.Ε προέβη σε αυτή την κίνηση που φέρνει… ξαφνικό θάνατο στο διαχρονικά, πιο δημοφιλές έντυπο για το αυτοκίνητο. Πρέπει να σημειωθεί πως στους εργαζομένους έχουν καταβληθεί όλοι οι μισθοί ενώ ταυτόχρονα με τη δυσάρεστη είδηση της αναστολής λειτουργίας, καταβλήθηκαν τόσο οι αποζημιώσεις όσο και το δώρο των Χριστουγέννων.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας