Τετάρτη - 24 Ιανουαρίου 2018

Ποια είναι τα πρώτα υβριδικά/ηλεκτρικά στην Ευρώπη;

Ποια είναι τα πρώτα υβριδικά/ηλεκτρικά στην Ευρώπη;

Έστω και με αργό ρυθμό, οι Ευρωπαίοι κάτοικοι «αγκαλιάζουν» τα οικολογικά αυτοκίνητα. Η χαμηλή αυτονομία, το περιορισμένο δημόσιο δίκτυο φόρτισης και το υψηλός κόστος αγοράς είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που εμποδίζουν την ταχύτερη διείσδυση των υβριδικών/ηλεκτρικών μοντέλων στη Γηραιά Ήπειρο.

Για να δούμε, ποια είναι κατά σειρά δημοφιλίας τα πρώτα plug-in hybrid (PHEV) και electric vehicles στην Ευρώπη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το ΖΟΕ, το μικρό ηλεκτρικό της Renault, με 11.872 ταξινομήσεις. Ακολουθούν το υβριδικό Mitsubishi Outlander (11.176) και το Leaf (10.927). Οι πωλήσεις του ηλεκτρικού της Nissan αναμένεται να ενισχυθούν από την κυκλοφορία της ανανεωμένης έκδοσης με αυξημένη αυτονομία (στα 250 km).

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Tesla Model S (6.834) που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Νορβηγία, το υβριδικό Volkswagen Golf GTE (5.694), το Volvo XC90 T8 (4.995), το πρώτο σε πωλήσεις πολυτελές υβριδικό SUV, το BMW i3 (4.886) που επίσης θα κυκλοφορήσει σε ανανεωμένη έκδοση, το υβριδικό Volkswagen Passat GTE (4.635), η υβριδική Mercedes C 350e (4.305) και το ηλεκτρικό Volkswagen e-Golf (3.904).

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας