Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018

Πώς η Honda ενθουσίασε με το Urban EV Concept και πότε θα το δούμε στην παραγωγή

Πώς η Honda ενθουσίασε με το Urban EV Concept και πότε θα το δούμε στην παραγωγή

Στο περασμένο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, από το οποίο έλειπαν, για πρώτη φορά, αρκετές σημαντικές φίρμες της παγκόσμιας αυτοκίνησης, όπως η Peugeot, η Volvo, η Nissan και η Alfa Romeo, ελάχιστα αυτοκίνητα τράβηξαν τόσο τα βλέμματα και γέννησαν έντονα συναισθήματα όσο το μικροσκοπικό Urban EV Concept της Honda.

Το ρετρό ηλεκτρικό πρωτότυπο θύμισε πολύ έντονα το πρώτο Civic της δεκαετίας του '70, με πολλούς επισκέπτες και μεγάλη μερίδα του Τύπου να ζητά και να ελπίζει το πέρασμά του στην παραγωγή. Η παραλληλόγραμμη γρίλια εμπρός θυμίζει αρκετά τη στυλιστική γλώσσα που επικρατούσε στην αυτοκινητοβιομηχανία προ αεροδυναμικών τούνελ, ενώ ένα αντίστοιχο τρικ πίσω φιλοξενεί και οθόνη ένδειξης φόρτισης, με το εσωτερικό να κυριαρχείται από μεγάλα κομμάτια ελάχιστα γυαλισμένου ξύλου, γκρι υφασμάτινες επενδύσεις που θυμίζουν σαλόνι αλλά και τεράστιες έγχρωμες οθόνες.

Τα ευχάριστα νέα είναι όμως αλλού, με τον Πρόεδρο και CEO της Honda να επιβεβαιώνει ότι το Urban EV Concept θα μπει στην παραγωγή (άγνωστο με πόσες αλλαγές) από το 2019 για την Ευρώπη - οι εντυπωσιακές καινοτομίες και το concept car design που έχουν βάλει στην παραγωγή άλλες εταιρείες, όπως η Tesla, μας δίνει μια ελπίδα πως και το Urban EV μπορεί να το δούμε περίπου όπως σήμερα.

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας