Κυριακή - 17 Δεκεμβρίου 2017

Το πρώτο Tesla Model 3 κύλισε από τη γραμμή παραγωγής και μαντέψτε σε ποιον θα καταλήξει!

Το πρώτο Tesla Model 3 κύλισε από τη γραμμή παραγωγής και μαντέψτε σε ποιον θα καταλήξει!

Είναι ίσως το πιο πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό όχημα και το πρώτο αμερικάνικο μεσαίο σεντάν που έχει νόημα για την ευρωπαϊκή αγορά. Πλέον, με τον CEO της Tesla, Elon Musk να τουιτάρει φωτογραφία του πρώτου που κύλισε από τη γραμμή παραγωγής, είναι πραγματικότητα!

Το νέο Model 3 θα είναι το πλέον προσιτό ηλεκτρικό σεντάν, με τις τιμές του να ξεκινούν από περίπου 35.000 δολάρια στις ΗΠΑ, αν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση το κόστος απόκτησης ίσως είναι υψηλότερο.

 

 

Για να αποκτήσετε μια ιδέα, ένα BMW i3 κοστίζει περίπου 42.000 δολάρια στις ΗΠΑ, με τη μέγιστη αυτονομία του να ανέρχεται σε 290 χιλιόμετρα, ενώ για το Model 3 αυτό το νούμερο ανεβαίνει στα 350 χλμ και μάλιστα με προοπτική άμεσης αναβάθμισης της μπαταρίας του για μεγαλύτερη χωρητικότητα, χάρη στο νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών της Tesla, το Gigafactory.

Πάντως, για την ιστορία, το πρώτο Model 3 δεν δίνεται στον ίδιο τον Elon Musk, τουλάχιστον όχι απευθείας. Τα δικαιώματα για το πρώτο μοντέλο ανήκουν στο μέλος του ΔΣ της Tesla, Ira Ehrenpreis, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έδωσε προκαταβολή αλλά... τελικά θα το πάρει ο Elon Musk!

Συγκεκριμένα, ο Ehrenpreis αποφάσισε να δωρίσει το πρώτο Model 3 στον CEO της Tesla, με αφορμή τα 46α του γενέθλια στις 28 Ιουνίου, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος μέσω Twitter. Τα πρώτα αντίτυπα θα δοθούν στους ιδιοκτήτες τους σε ειδική τελετή στις 30 Ιουλίου, ενώ τα σχέδια της Tesla σχετικά με την παραγωγή παρουσιάζουν μια αρκετά μεγάλη πρόκληση.

Συγκεκριμένα, ενώ τον Αύγουστο θα κατασκευαστούν μόλις 100 Model 3, το Σεπτέμβριο ο αριθμός αυτός θα ανέβει στα 1500 και από τον Οκτώβριο θα φτάσει σε 20.000 μονάδες το μήνα!

Τα ευρωπαϊκά Model 3 θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ολλανδίας, ενώ η Tesla ήδη εξετάζει την κατασκευή ενός ευρωπαϊκού Gigafactory για τις μπαταρίες των ευρωπαϊκών μοντέλων.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας