Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018

Air France: "Επ'αόριστον απεργία" από 1/9 για τη low cost θυγατρική

Air France: "Επ'αόριστον απεργία" από 1/9 για τη low cost θυγατρική

Προειδοποίηση για απεργία που θα ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει επ'αόριστον αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων κατέθεσε το Συνδικάτο Ιπτάμενων Φροντιστών Συνοδών (PNC) της Air France.

Αιτία της σύγκρουσης με τη διοίκηση η δημιουργία της νέας low-cost θυγατρικής του γαλλικού αερομεταφορέα, της Joon, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις το ερχόμενο φθινόπωρο. Το συνδικάτο ζητά εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων για κατ'ελάχιστον πέντε χρόνια, κρίνοντας πως η υφιστάμενη συμφωνία της 17ης Ιουλίου με τη διοίκηση δεν επαρκεί.

Η Joon αποτελεί την απάντηση της Air France στις συνεχείς πιέσεις που δέχεται από τις low-cost ευρωπαϊκές αεροπορικές, ιδιαίτερα τη Ryanair και την easyJet, που προσφέρουν φθηνότερους ναύλους λόγω σημαντικά χαμηλότερης δομής κόστους, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι αμοιβές προσωπικού. Ενδιαφέρον είναι πως, στην περίπτωση της Joon, θα περιλαμβάνονται και δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων (λ.χ. υπερατλαντικά), αξιοποιώντας κομμάτι του στόλου της Air France αλλά και καινούρια αεροσκάφη, όπως το Airbus A350, από το καλοκαίρι του 2018.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας