Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018

Βενεζουέλα: Αιματηρή εισβολή οπαδών του Μαδούρο στο κοινοβούλιο

Βενεζουέλα: Αιματηρή εισβολή οπαδών του Μαδούρο στο κοινοβούλιο

Δεκάδες άνθρωποι, κάποιοι κρατώντας ρόπαλα, φορώντας κουκούλες και άλλοι κόκκινα ρούχα,  εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της βουλής, πετώντας κροτίδες και προκαλώντας χάος.

Μια ομάδα υποστηρικτών της κυβέρνησης της Βενεζουέλας εισέβαλαν βιαίως σήμερα στο κοινοβούλιο, τον μόνο θεσμό που ελέγχει η αντιπολίτευση, καθώς οι βουλευτές πραγματοποιούσαν ειδική συνεδρία για να τιμήσουν την επέτειο της ανεξαρτησίας.

Δεκάδες άνθρωποι, κάποιοι κρατώντας ρόπαλα, φορώντας κουκούλες και άλλοι κόκκινα ρούχα – στα χρώματα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος – εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της βουλής, πετώντας κροτίδες και προκαλώντας χάος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέφεραν ότι αρκετοί βουλευτές και δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν. Εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης με αίματα να τρέχουν από τα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτόχρονα με την εισβολή των υποστηρικτών του Μαδούρο στο κτίριο της Βουλής, ακούστηκαν εκρήξεις, οι οποίοι, κατά πάσα πιθανότητα, οφείλονταν σε βεγγαλικά που πέταξαν μέσα οι εισβολείς.

Οι εισβολείς επιτέθηκαν σε βουλευτές που ανήκουν στην αντιπολίτευση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, τους οποίους χτύπησαν άγρια, καθώς και δημοσιογράφους, οι οποίοι ασκούν κριτική στη δράση του προέδρου και κατηγορούνται ότι με τα άρθρα τους ξεσηκώνουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας