Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018

Φαρμακοβιομηχανία αύξησε την αξία της κατά 8 δισ. σε 7 ημέρες

Φαρμακοβιομηχανία αύξησε την αξία της κατά 8 δισ. σε 7 ημέρες

Η Celltrion με έδρα το Ίντσεον της Βόρειας Κορέας, έγινε η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία του χρηματιστηρίου της χώρας, πίσω από τη Hyundai και τη Samsung.

Παγκόσμιο ετήσιο ρεκόρ αύξησης τζίρου έκανε μία κορεάτικη φαρμακευτική, καθώς αύξησε την αξία της κατά 8 δισ. ευρώ σε μόλις επτά ημέρες. Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι ότι η εταιρεία δεν ανακάλυψε το φάρμακο που θα νικήσει τον καρκίνο. Αλλά αντίγραφα φαρμάκων των οποίων η πατέντα έχει λήξη, δηλαδή γενόσημα.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που έγινε αυτό το άλμα στην αξία της φαρμακοβιομηχανίας. Η Celltrion κυκλοφόρησε πέρυσι στην ευρωπαϊκή αγορά ένα φάρμακο για την αντιμετώπιση ενός τύπου αιματολογικού καρκίνου, το οποίο, σύμφωνα με τους αναλυτές, ενίσχυσε τις προοπτικές της εταιρείας. Ωστόσο, αυτό δεν θα ήταν αρκετό, εάν επίσης δεν υπήρχε η ανάλογη προώθηση στο πλαίσιο της ανάπτυξης του χρηματιστηρίου Kosdaq της Κορέας.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας