Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018

Γαλλία: Περισσότερα από 90.000 στρέμματα στάχτη - 4.000 παγιδευμένοι σε σταθμούς τρένων

Γαλλία: Περισσότερα από 90.000 στρέμματα στάχτη - 4.000 παγιδευμένοι σε σταθμούς τρένων

Μπορεί αρκετοί στην Ελλάδα να έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Γαλλία επειδή δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της χώρας μας για αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών, ωστόσο οι πυρκαγιές που μαίνονταν τις τελευταίες ημέρες στο νότιο μέρος της χώρας (και οι οποίες δεν επέτρεψαν τη διάθεση αεροσκαφών στη χώρα μας) άφησαν πίσω τους μία χαοτική κατάσταση καθώς επίσης και μία τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.

Περισσότερα από 90.000 στρέμματα βλάστησης έγιναν στάχτη στην Κορσική και στο νοτιοανατολικό τμήμα της Γαλλίας, ενώ προληπτικά εκκενώθηκε θέρετρο στην κοινότητα Καρνού-αν-Προβάνς, στο οποίο ωστόσο σύντομα δόθηκε το πράσινο φως για να επαναλειτουργήσει.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 4.000 επιβάτες των Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF) είναι παγιδευμένοι σε διάφορους σταθμούς στη ΝΑ Γαλλία, με τη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ αρκετών πόλεων να έχει αποκοπεί. Η σύνδεση μεταξύ Μασσαλίας και Κασί στην επαρχία Μπους-ντι-Ρον, αποκόπηκε τελείως από τις 7 το βράδυ του Σαββάτου, αναγκάζοντας ταξιδιώτες να κοιμηθούν μέσα στα τρένα ή σε αυτοσχέδια αντίσκηνα. Ανάμεσά τους, περισσότερα από 1.700 άτομα στην Τουλόν και άλλοι 1.700 στη Μασσαλία, ενώ στη Νίκαια άλλοι 370 πέρασαν το βράδυ στο σταθμό.

Η επαρχία Μπους-ντι-Ρον, που έχει πάρει το όνομά της από το "στόμα" του Ροδανού ποταμού, έκλεισε την πρόσβαση σε όλες τις δασικές εκτάσεις από το Σάββατο, κρίνοντας πως ο κίνδυνος λόγω ανέμου και ξηρασίας ήταν υπερβολικά υψηλός, απαγορεύοντας την πρόσβαση και στους πεζούς.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας