Πέμπτη - 18 Ιανουαρίου 2018

ΗΠΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες «κατέγραψαν» το Ρώσο πρέσβη να μιλά για συνάντηση με τον Σέσιονς

ΗΠΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες «κατέγραψαν» το Ρώσο πρέσβη να μιλά για συνάντηση με τον Σέσιονς

Υπέκλεψαν συνομιλία του στην οποία αναφέρει πως συζήτησε θέματα τα οποία σχετίζονταν με την προεκλογική εκστρατεία, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων με βαρύνουσα σημασία για τη Μόσχα.

Οι υπηρεσίες κατασκοπείας των ΗΠΑ άκουσαν τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κίσλιακ να αναφέρει στους ανωτέρους του πως συζήτησε θέματα τα οποία σχετίζονταν με την προεκλογική εκστρατεία, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων με βαρύνουσα σημασία για τη Μόσχα, με τον Τζεφ Σέσιονς, νυν υπουργό Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2016, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, η οποία επικαλείται Αμερικανούς εν ενεργεία και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οι αναφορές τις οποίες έκανε τηλεφωνικά ο Κίσλιακ για δύο συζητήσεις που είχε με τον Σέσιονς — ο οποίος ήταν τότε γερουσιαστής και σύμβουλος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής του υποψήφιου των ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ — υπεκλάπησαν από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι μιλώντας στην Ποστ.

Ο Σέσιονς αρχικά δεν είχε αποκαλύψει πως είχε επαφές με τον Κίσλιακ· κατόπιν, είχε διαβεβαιώσει ότι κατά τις συναντήσεις τους δεν είχαν συζητήσει θέματα που αφορούσαν την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας