Τετάρτη - 17 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ Ή ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

ΝΕΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ Ή ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

Δεν κρύβεται το πρόβλημα υγείας και οργιάζουν οι φήμες...

Η έντονη φημολογία για την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν ούτε αβάσιμη είναι απο πλευράς ιατρικής, ούτε απο πλευράς πληροφοριών και φαινομενων.
Ο 63χρονος σήμερα Ερντογάν είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρκίνου παχέος εντέρου πριν 6 χρόνια και τότε υπήρξαν ρεπορτάζ που του έδιναν περιορισμένο χρόνικό περιθώριο επιβιωσης, κοντά στα 2-4 χρόνια.
Τότε υπήρξε άμεση ανακοίνωση από το γραφείο του (ηταν πρωθυπουργός) και είχε διαβεβαιώσει ότι η υγεία του είναι καλή, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η νέα φημολογία στηρίχθηκε σε γεγονότα.
Ο Ερντογάν ακύρωσε κρίσιμα ραντεβού, όπως και αυτό με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Υπήρξε ομοβροντία ρεπορτάζ με βάση ότι η ακύρωση έγινε για λόγους υγείας. Αν και όλοι περίμεναν διάψευση απο πλευράς Ερντογάν αυτή δεν ήρθε.
Και ενώ όλοι απορούσαν γιατί δεν υπήρξε διάψευση, έστω για λόγους εσωτερικούς η εξήγηση ήρθε με την δημόσια εμφάνιση του Ερντογάν στις Βρυξέλλες κατά την σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Αν ακύρωνε αυτή την εμφάνιση τα ρεπορτάζ θα τον εμφάνιζαν περίπου σε...κώμα.
Ο Ερντογάν εμφανίστηκε, αλλά σε κατάσταση που τροφοδότησε και δεν διέψευσε τις φήμες.


Περίμενε εμφανώς εύσωμο συνοδό ασφαλείας να τον βοηθήσει να βγει από το αυτοκίνητο, όταν βγήκε ήταν εμφανώς σε κακή κατάσταση με αργό περπάτημα, σχετική έλλειψη ευστάθειας, ακόμα και προσανατολισμού.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στην σύνοδο, όπου ο Ερντογάν καθόταν και σε στιγμές που και έπρεπε να είναι όρθιος για συνομιλίες και χαιρετισμούς του λεπτού. Τέλεια αντίθεση με τα δικά του δεδομένα σε παρόμοιες συναντήσεις.

Γιατροί που είδαν το βίντεο στην Ελλάδα μας είπαν ότι είναι εμφανές ζήτημα υγείας, και η εμφάνισή του ήταν εμφάνιση ανθρώπου που έχει υποστηριχθεί απο συνδυασμό φαρμάκων για να μπορέσει να εμφανισθεί στο βασικό κορμό της υποχρέωσης.

Παρά τα χιλιάδες-παγκοσμίως- ρεπορτάζ που στηρίχθηκαν σε αυτά τα βίντεο από τις κινήσεις και την όψη του Ερντογάν στην επίσκεψη αυτή και πάλι δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση -ανακοίνωση από την τουρκική κυβέρνηση.Για τα πολιτικά δεδομένα του Ερντογάν πρέπει να αναμένει κανείς τις επόμενες ημέρες μια δημόσια εμφάνιση με έντονη αναφορά-διάψευση στις επιθυμίες πολλών εντός και εκτός Τουρκίας να "φύγει απο τη σκηνή".

Αν αυτό δεν συμβεί θα τροφοδοτήσει ακόμα περισσότερο την φημολογία, η οποία έχει δυο σκέλη.

1.Το ένα αναφέρει ότι αυτόν καιρό κάνει έντονες χημειοθεραπείες για πιθανή μετάσταση του αρχικού καρκίνου. Στο πλαίσιο αυτό πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν έχοντας ως δεδομένο ιατρικά το πρόβλημα υγείας τα επόμενα χρόνια βιάζεται να δημιουργήσει πλαίσιο στο οποίο θα τον διαδεχθεί είτε ο γιός του Μπουράκ, είτε η κόρη του Σουνεγέ.

Ο πρώτος έχει πρόβλημα καθώς έχει εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς και για να το ξεπεράσει θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερες ικανότητες από τον πατέρα του.
Δύσκολο. Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει φάει με το κουτάλι τοπεζοδρόμιο.

Απο μικρός πουλούσε κουλούρια και διάφορα συναφή στους δρόμους της Πόλης για να επιβιώσει σε μια πολυμελή οικογένεια. Εγινε και ποδοσφαιριστής στην Κασίμπασα της Πόλης, μπήκε στο Πανεπιστήμιο, σε ιερατική σχολή, στην πολιτική απο μικρός, στη φυλακή για τις θρησκευτικές του επιλογές κλπ.

Αντίθετα η κόρη του φαίνεται πιο πιθανή ως διάδοχος. Φανατική με την μαντήλα, εξαιρετικά όμορφη, με πολιτικό λόγο και παρασκηνιακή δράση ως δίδυμο με την μητέρα της Εμινέ, η οποία λέγεται ότι απο την ασθένεια του Ερντογάν και στη συνέχεια κρατάει ουσιαστικά το πολιτικό τιμόνι της οικογένειας, κάνοντας επιλογές και για την "μετα Ερντογάν εποχή".

2.Το δεύτερο σκέλος λέει οτι ο Ερντογάν έγινε τόσο ενοχλητικός για τις μεγάλες δυνάμεις της περιοχής, δηλαδή ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία, Ισραήλ, ώστε αποφάσισαν να τον τελειώσουν με μια μέθοδο που παραπέμπει στον Αραφάτ, στον Οζάλ, στους Ρώσους αντικαθεστωτικούς του Λονδίνου.

Η ιδιαίτερα προκλητική εμφάνιση του Ερντογάν στις ΗΠΑ με το ξύλο που έριξαν οι φουροί τους στους Κούρδους διαδηλωτές στους δρομους της Ουάσιγκτον, αποδίδεται στην γνώση του ότι "είναι τελειωμένος" και θέλει να αφήσει πίσω του "παρακαταθήκη ηρωϊσμών" για την οικογένεια.

Είναι βέβαιο ότι αν ο Ερντογάν φύγει απο τη σκηνή δεν θα αναπληρωθεί απο κανένα μέλος της οικογένειάς του και ίσως το βαθύ τουρκικό κράτος των στρατιωτικών δομών κλπ να μην δώσει καν την ευκαιρία σε κανένα μέλος της οικογένειας Ερντογάν.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα, πολλά χρόνια μετά,υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ότι οι Οζάλ και Αραφάτ πέθαναν απο δηλητηρίαση.
Το ίδιο και οι αντικαθεστωτικοί στο Λονδίνο...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας