Παρασκευή - 19 Ιανουαρίου 2018

Ντοκουμέντο: Διαδηλωτής στη Βενεζουέλα πέφτει νεκρός από δακρυγόνο που του έριξαν εξ επαφής αστυνομικοί

Ντοκουμέντο: Διαδηλωτής στη Βενεζουέλα πέφτει νεκρός από δακρυγόνο που του έριξαν εξ επαφής αστυνομικοί

Πρόκειται για τον Μανουέλ Καστίγιο, τον 38ο από τους συνολικά 39 νεκρούς σε ένα μήνα επεισοδίων

Σοκ προκαλεί το βίντεο με τον θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου Μιγκέλ Καστίγιο του 38ου από τους συνολικά 39 νεκρούς μέσα σε ένα μήνα επεισοδίων στη Βενεζουέλα.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που μια ομάδα αστυνομικών που επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες έχουν περικυκλώσει τον Καστίγιο πάνω σε μια γέφυρα κατά τη διάρκεια της «πορείας των περιττωμάτων».

Ξαφνικά ένας από αυτούς και ενώ βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση οπλίζει και ρίχνει ένα δακρυγόνο κατά του 27χρονου.

Το δακρυγόνο βρίσκει τον Καστίγιο στο στήθος και τον τραυματίζει θανάσιμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο βίντεο φαίνεται να προσπαθεί να σηκωθεί όρθιος χωρίς να τα καταφέρνει αφού παραπατά και πέφτει στο οδόστρωμα.Τον θάνατο του Καστίγιο με αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπαρούτα, Χεράρδρο Μπλάιντε, ο οποίος δήλωσε ότι ο 27χρονος έχασε τη ζωή του μετά από χτύπημα που δέχθηκε στα πλευρά.

«Θα ζητήσουμε δικαιοσύνη» δήλωσε ο Μπλάιντε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο ντοκουμέντο.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας