Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018

Οι θεωρίες συνομωσίας για το χτύπημα στις 11 Σεπτεμβρίου, αλήθειες και μύθοι

Οι θεωρίες συνομωσίας για το χτύπημα στις 11 Σεπτεμβρίου, αλήθειες και μύθοι

Ο τρομοκράτης πιλότος και αρχηγός των 19 που είχαν αναλάβει την "επιχείρηση". Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό των Αμερικάνων ίσως για πάντα. Οι μαρτυρίες των διασωθέντων αλλά και οι συνεντεύξεις των συγγενών που έβλεπαν τους δικούς τους ανθρώπους να είναι εγκλωβισμένοι στους δίδυμους πύργους, ραγίζουν καρδιές όταν τις ακούς.

Έβλεπαν από την τηλεόραση να καταρρέουν τα κτίρια και μαζί τους κατέρρεε και η ψυχή τους, αφού γνώριζαν ότι δεν θα ξαναδούν τον άντρα τους, την κοπέλα τους, τον αδερφό τους, τους φίλους τους... Είναι γνωστή πλέον η μορφή του δημάρχου της Νέας Υόρκης Τζουλιάνι, όταν μαθαίνει από τους δημοσιογράφους πως μέσα σε ένα από τα αεροπλάνα βρίσκονταν και ένα ζευγάρι από πολύ κοντινούς του ανθρώπους. Όπως λέει και ο ίδιος "φοβήθηκα όταν μου το είπαν ότι θα έβαζα τα κλάματα...κρατήθηκα όμως γιατί οι κάτοικοι της πόλης περίμεναν να τους στηρίξω..."

Image result for 11ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αυτά που θα διαβάσετε έχουν γραφτεί κατά κόρον από περιοδικά, σάιτ και εφημερίδες.... 

Ποιος ήταν ο πιλότος;

Την ώρα που οι έρευνες για το απίστευτο σε σύλληψη και έκταση τρομοκρατικό χτύπημα του 2001 που άλλαξε τις ισορροπίες στον πλανήτη συνεχίζονταν, προσπαθώντας να ανιχνεύσουν τη διαδρομή, τα πώς και τα γιατί, ολοένα και περισσότεροι υποδείκνυαν ως επιχειρησιακό εγκέφαλο της σπείρας των 19 τον Μοχάμεντ Άτα.

Από την Αίγυπτο ως το Αμβούργο της Γερμανίας και από κει στη Φλόριντα και όλη την αμερικανική επικράτεια τελικά, ο Άτα σκόνταψε πάνω και στρατολόγησε προσωπικά τουλάχιστον εφτά από τους 19 ταλιμπάν, έλεγαν πια οι αναφορές.

toesiatn1

Κι ενώ όλοι ήταν νεαρότατοι και κάποιοι είχαν μόλις βγει από την εφηβεία τους, ο Άτα είχε γιορτάσει μόλις τα 33α γενέθλιά του. Δέκα μέρες πρωτύτερα δηλαδή. Μερικά χρόνια αργότερα, η ετυμηγορία δεν θα χωρούσε αμφισβήτηση: ο αιγύπτιος παραστρατιωτικός ήταν ο άξονας αναφοράς και ο σχολαστικός εγκέφαλος της επιχείρησης, ο άνθρωπος που ανέλαβε να εκτελέσει το πιο ανατριχιαστικά θεαματικό και πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα του σύγχρονου κόσμου. Μια τραγική δήλωση μοχθηρίας που δύσκολα θα βρει όμοιά της.

Το τετρασέλιδο έγγραφο που βρέθηκε άλλωστε στη βαλίτσα του, η οποία δεν μπήκε τελικά στη μοιραία πτήση για το πρώτο χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, περιέγραφε λεπτομερώς στα αραβικά τόσο τα βήματα όσο και τα πράγματα που θα έπρεπε πάση θυσία να θυμηθεί ώστε να εκτελεστεί στην εντέλεια το απόλυτο σχέδιο του κακού. Στο Νο 1 του κειμένου των 15 σημείων που είχε γράψει, διαβάζουμε: «Πάρε τον όρκο να πεθάνεις και ανανέωσε τις προθέσεις σου. Ξύρισε τις παραπανίσιες τρίχες του σώματός σου και φόρα κολόνια. Κάνε μπάνιο»…

Τι μεσολάβησε και τι πήγε τόσο στραβά στη ζωή του ώστε να θέλει να σκοτώσει Δυτικούς και να καταφέρει μάλιστα να φάει 7.000 ψυχές, αυτό το ήξερε μόνο ο ίδιος. Στο κείμενό του πάντως γράφει κάπου για το τελευταίο βράδυ του στον κόσμο: «Πρέπει να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου να υπακούσεις και να πειθαρχήσεις εκείνη τη νύχτα, μιας και θα αντιμετωπίσεις καταστάσεις που απαιτούν το 100% της υπακοής σου».

Και την επομένη ξεκίνησε να σπείρει τον τρόμο και την καταστροφή στην καρδιά των ΗΠΑ…

Η αεροπορική εκπαίδευση στις ΗΠΑ

Ο Άτα έστειλε τουλάχιστον 50-60 μηνύματα σε αεροπορικές σχολές των ΗΠΑ προκειμένου να τον δεχτούν, ενώ στις 17 Μαΐου έλαβε και την πενταετή τουριστική βίζα του για τις ΗΠΑ από την αμερικανική πρεσβεία του Βερολίνου. Είχε ζήσει στη Γερμανία για πέντε χρόνια και είχε «καλά ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια», κι έτσι ο δρόμος ήταν πια ανοιχτός. Ο ταλιμπάν έφτασε στις ΗΠΑ λίγες μέρες αργότερα (3 Ιουνίου 2000) από το αεροδρόμιο της Πράγας και οι σύντροφοί του τον ακολούθησαν στην Αμερική από διαφορετικές κατευθύνσεις (Βρυξέλλες και Αμβούργο), για να μην κινήσουν υπόνοιες.

toesiatn5

Χρήματα έπαιρναν από έναν τραπεζικό λογαριασμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κι έτσι μπορούσαν να ζουν άνετα και να πληρώνουν τα ταχύρρυθμα μαθήματα πιλότου σε σχολή της Φλόριντα. Έτσι πέρασαν τους επόμενους έξι μήνες, με καθημερινή εκπαίδευση, μιας και είπαν πως ήθελαν να γίνουν πιλότοι πλήρους απασχόλησης και το βιάζονταν το πράγμα.

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2000 είχε στα χέρια του την άδεια πιλότου εμπορικού αεροσκάφους. Όχι ότι θα σταματούσε εκεί. Τώρα εκπαιδευόταν σε νέα σχολή πάνω στα Boeing και από καιρό σε καιρό πεταγόταν στο Μαρόκο και την Ισπανία για να συντονίσει την υπόλοιπη ομάδα και την έλευσή τους στις ΗΠΑ.

Για να χάνονται μάλιστα τα ίχνη του, μετακόμιζε συνεχώς από πολιτεία σε πολιτεία. Ζούσε πλέον σαν Δυτικός, βγάζοντας ακόμα και δίπλωμα οδήγησης και κατέχοντας πια ένα γρήγορο κουπέ. Στις 28 Ιουνίου 2001 συνάντησε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λας Βέγκας τους τρεις άλλους πιλότους αυτοκτονίας και τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς πήγε για μια τελευταία φορά στην Ισπανία, για τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου. Ο Οσάμα ήθελε την επίθεση να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατό, ανησυχώντας για τους τόσους ταλιμπάν του που όργωναν τις ΗΠΑ.

Ο Άτα είπε πως χρειαζόταν μόλις 5-6 εβδομάδες ακόμα και όλα θα ήταν έτοιμα πριν το καταλάβουν. Στη σύσκεψη συζητήθηκε μάλιστα να πληγεί και ένας πυρηνικός σταθμός ενέργειας, παρά τη ρητή λίστα του μπιν Λάντεν που ζητούσε τα «σύμβολα της Αμερικής», το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, το Πεντάγωνο και το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Στις 19 Ιουλίου, ο Άτα επέστρεψε στις ΗΠΑ και πέρασε τους επόμενους δύο μήνες στον δρόμο, ώστε να συναντηθεί με όλους τους συνδέσμους και να οριστικοποιηθούν τα πλάνα. Χιλιάδες χιλιόμετρα έγραψαν τα κοντέρ των αυτοκινήτων που είχε νοικιάσει και εξίσου χιλιάδες μίλια διανύθηκαν από αέρος.

Στις 4 Αυγούστου ήταν μάλιστα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο για να παραλάβει τον 20ό αεροπειρατή, ο οποίος κρατήθηκε ωστόσο ως ύποπτος και ήταν αυτός που θα αποκάλυπτε μετά την επίθεση τα καθέκαστα. Όλη η διαδρομή του στις ΗΠΑ και τα τηλεφωνήματα που έκανε έχουν πια ανασυγκροτηθεί πλήρως και δείχνουν πόσο προσεκτικός και οργανωτικός ήταν.

Image result for παγκόσμιο κέντρο εμπορίου

Στις 23 Αυγούστου 2001, η ισραηλινή Μοσάντ έδωσε στη CIA τα ονόματα 19 ταλιμπάν που, όπως τους είπαν, κάτι προγραμμάτιζαν στο αμερικανικό έδαφος. Το όνομα του Μοχάμεντ Άτα ήταν ένα από αυτά και φερόταν ως επιχειρησιακός αρχηγός. Μόνο που Μοχάμεντ Άτα δεν υπήρχε πια στις ΗΠΑ, είχε επιστρέψει στο Αμβούργο εδώ και καιρό…

11η Σεπτεμβρίου

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2001, ο Άτα παρέλαβε με το αμάξι του τον δεύτερο πιλότο αυτοκτονίας από ξενοδοχείο της Βοστόνης και οδήγησαν ως το Πόρτλαντ. Στις 7:40 τα ξημερώματα της επομένης ήταν ήδη μέσα στη διακεκριμένη θέση της Πτήσης 11 της American Airlines των 7:59 π.μ. για τη Βοστόνη. Πριν απογειωθεί το αεροπλάνο, επικοινώνησε με τον αεροπειρατή-πιλότο της Πτήσης 175 για να σιγουρευτεί πως όλα ήταν έτοιμα. Και ήταν.

Η αεροπειρατεία ξεκίνησε στις 8:14 π.μ., 15 λεπτά μετά την απογείωση, όταν το αεροσκάφος άρχισε να παρεκκλίνει της πορείας του. Τέσσερα λεπτά αργότερα, δύο αεροσυνοδοί επικοινώνησαν με τα κινητά τους με την American Airlines και ανέφεραν την ομηρία. Στις 8:24 π.μ. ο πύργος ελέγχου άκουσε τη φωνή του Άτα: «Έχουμε μερικά αεροπλάνα. Παραμείνετε ήρεμοι και όλα θα πάνε καλά. Επιστρέφουμε στο αεροδρόμιο». Και μετά έπαυσε την επικοινωνία.

Στις 8:46:40 π.μ., το αεροσκάφος του συνετρίβη στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και τα υπόλοιπα είναι Ιστορία. Οι βαλίτσες του δεν είχαν επιβιβαστεί μάλιστα στην πτήση, κι έτσι ανασύρθηκαν τόσο το τρομακτικό κείμενό του όσο και όλες αυτές οι στολές πιλότου και τα εγχειρίδια πτήσης που είχε στριμώξει στις αποσκευές.

Image result for 11ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η τελευταία πράξη για τον Άτα θα παιζόταν λίγο αργότερα, όταν ένας συνταξιούχος δικηγόρος από την Αίγυπτο θα απέρριπτε κατηγορηματικά πως ήταν ο δικός του γιος αυτός που αιματοκύλησε την Αμερική. Κατηγόρησε τη Μοσάντ και την αμερικανική κυβέρνηση πως είχαν παγιδεύσει τον Μοχάμεντ. Γι’ αυτόν ήταν ακόμα εκείνο το ντροπαλό παιδάκι που κοιτούσε τα μαθήματά του και ήθελε μια μέρα να γίνει αρχιτέκτονας…

Η οργάνωση του σχεδίου

16 χρόνια μετά…Τα σενάρια για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, είναι πολλά.
Βίντεο βγαίνουν από τα συρτάρια με πλάνα αμοντάριστα.
Από κάποιους, απαγορευμένα.
Συνεντεύξεις, ακούγονται για πρώτη φορά.
Οι θεωρίες συνομωσίας για το χτύπημα στις 11 Σεπτεμβρίου είναι πολλές και διαφορετικές…

Ιστοσελίδες, «ξεφυτρώνουν» η μία μετά την άλλη, «βγάζοντας» , κατά τα γραφόμενά τους, «νέα στοιχεία». Κανάλια προβάλουν ρεπορτάζ που δεν είχαν παίξει ποτέ.
Τι είναι ψέμα και τι πραγματικότητα; Η μόνη αλήθεια που ξέρουμε, είναι πως χάθηκαν σχεδόν 3.000 αθώες ψυχές.

Tο κίνημα «9/11 Truth»

Η 11 Σεπτεμβρίου ήταν η πραγματική όψη του τρόμου. Το σενάριο του κινήματος «9/11 Τruth» υποστηρίζει πως άγγιξε πολλά «αναπάντητα ερωτήματα». Πιθανόν και δικά μας.

Αυτά είναι:

1) Πώς, αφού κανένα κτίριο δεν έχει ποτέ καταρρεύσει από φωτιά, έπεσαν 3 τεράστια οικοδομήματα εκείνη την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου 7, το οποίο σημειωτέον δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο;

2) Γιατί, εάν η φωτιά από τους υδρογονάνθρακες φτάνει στο ανώτερο σημείο στους 1.800 βαθμούς Φαρενάιτ και το ατσάλι λιώνει στους 2.700, οι Πύργοι αποδυναμώθηκαν όσο χρειαζόταν ώστε να πέσουν, σε τόσο σύντομο χρόνο – μόνο 56 λεπτά στην περίπτωση του Νότιου Πύργου;

3) Γιατί, εάν η σύγκρουση κατέστρεψε τα μαύρα κουτιά των αεροπλάνων, το FBI μπόρεσε να βρει σε άριστη κατάσταση το διαβατήριο του Σατάμ Αλ Σουκάμι, ενός από τους υποτιθέμενους αεροπειρατές της πτήσης 11 της εταιρείας Αmerican Airlines;

4) Πώς να εξηγήσουμε τη μη αποτελεσματικότητα του FAA (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ) και της NORAD (Διοίκηση Αεράμυνας);

Image result for 11ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

5) Πώς μπορούσαν να επιτρέψουν, μια ώρα μετά τη σύγκρουση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ένα προφανώς εχθρικό αεροπλάνο να συντριβεί πάνω στο Πεντάγωνο;

6) Γιατί το υπουργείο Άμυνας επέλεξε να κάνει έναν τεράστιο αριθμό στρατιωτικών ασκήσεων την 11η Σεπτέμβρη – δεσμεύοντας στρατιωτικό προσωπικό και αεροσκάφη και σπέρνοντας την αναταραχή και την αμφιβολία σχετικά με το ποιος ήταν ποιος εκείνη την ημέρα;

7) Γιατί ήταν τόσο σημαντικό, όπως είπε ο πρώην δήμαρχος Ρούντολφ Τζουλιάνι, να καθαριστούν τα συντρίμμια πριν βρεθούν όλα τα πτώματα;

8) Ποιός θα απαντήσει σχετικά με τη πορεία των μετοχών των αερογραμμών American και United τις μέρες πριν τις επιθέσεις; Υπήρχαν τόσα πολλά ερωτήματα. Αλλά όταν επρόκειτο για το μεγάλο «γιατί» της 11ης Σεπτέμβρη, υπήρχε η μόνη κλασική ερώτηση: «Ποιος επωφελείται;»

Τηλεοπτικές εκπομπές «αποκαλύπτουν»…

Μετά το Ιντερνετ και τα τηλεοπτικά σόου. Στην εκπομπή «Η Ώρα της Εξουσίας» (The Power Hour) ο οικοδεσπότης Nτειβ Βον Κλάιστ θυμάται πως όταν τα τηλεοπτικά δίκτυα έκαναν αναφορά σε εναν ψηλό Άραβα με όπλο «ήξεραν με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτός ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν».

Ταινίες-βιβλία και περιοδικά

Οι θεωρίες συνομωσίας γράφονται και στις σελίδες περιοδικών και εφημερίδων. Γίνονται βιβλία. Γεμίζουν τα ράφια των βιβλιοπωλείων.
Τι είναι μυθιστόρημα και τι ντοκουμέντο;

Image result for 11ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μαρτυρίες και καταγγελίες

Κάποια στιγμή, ο Kέβιν Ράιαν, ένας επιστήμονας της εταιρίας δοκιμών, έδωσε πιστοποίηση για το ατσάλι που χρησιμοποιήθηκε στους Δίδυμους Πύργους. Λίγο αργότερα, απολύθηκε.

Βίντεο με αμοντάριστα πλάνα

Ρεπορτάζ του δικτύου ABC από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου βγαίνει με καθυστέρηση πολλών χρόνων στον αέρα. Τα πλάνα προκαλούν ανατριχίλα.
Το ειδησεογραφικό συνεργείο προλαβαίνει να μπει σε παραπλήσιο κτίριο και να σωθεί την τελευταία στιγμή, μαζί με αρκετούς διασώστες, πυροσβέστες και αστυνομικούς.

Η κατάρρευση γίνεται στο 3ο λεπτό. Στο 7ο λεπτό μιλάει στην κάμερα οι αυτόπτες μάρτυρες Joseph Fichera και Paul Sutherland.

Στο 13:13 ακούγεται η πρώτη προειδοποίηση: «Ο βόρειος πύργος γέρνει». Η πτώση του ξεκινάει στο 13:24 στις Warren Street και North End Avenue.

Στο 17:36 μιλούν δύο επιζήσαντες από τον 82ο όροφο του πρώτου κτιρίου, WTC1 ενώ στο 20:28 μιλάει κάποιος που κατάφερε να σωθεί κατεβαίνοντας από τον 39ο όροφο του δευτέρου ουρανοξύστη.

Οι αποκαλύψεις Μπιλ Κλίντον

Μία αποκάλυψη αφήνει άφωνη τον πλανήτη. Ο Μπιλ Κλίντον, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, φέρεται να είχε αποκαλύψει στην Αυστραλία, πως ο Μοχάμεντ Άτα και άλλοι τρομοκράτες ετοιμάζουν το πολύνεκρο σχέδιό τους.

Σύμφωνα με το CNN, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2001 ο Μπιλ Κλίντον μιλώντας σε επιχειρηματίες στην Αυστραλία, φέρεται να αποκάλυψε το τι έγινε με τον αρχηγό της Αλ Κάιντα. Σε ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως το SkyNewsAustralia ακούγεται ο Κλίντον να λέει ότι δεν προχώρησε στην πυραυλική επίθεση κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν εξαιτίας των παράπλευρων απωλειών που θα υπήρχαν.

Image result for μπιλ κλιντον

Ο Κλίντον ακούγεται να λέει: «Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Πέρασα πολύ καιρό να τον παρατηρώ και μια φορά παραλίγο να τον πιάσω. Θα μπορούσα να τον έχω σκοτώσει, αλλά θα έπρεπε να καταστρέψω μια μικρή πόλη που λέγεται Κανταχάρ στο Αφγανιστάν και να σκοτώσω σχεδόν 300 αθώες γυναίκες και παιδιά. Αν το έκανα δεν θα ήμουν διαφορετικός από εκείνον».

Το ηχητικό ντοκουμέντο έδωσε στο SkyNewsAustralia ο Μάικλ Κρόγκερ, πρώην επικεφαλής του κόμματος των Φιλελευθέρων της Αυστραλίας και μεταδόθηκε από την εκπομπή PaulMurrayLive.

«Η συνάντηση καταγράφηκε εν γνώσει του», είπε ο Κρόγκερ στην εκπομπή. «Η κασέτα δεν έπαιξε ποτέ… Ο Κλίντον απαντούσε σε ερώτηση για τη διεθνή τρομοκρατία και έκανε κάποιες εκπληκτικές παρατηρήσεις που μέχρι τώρα έμεναν στην κατοχή μου».

Image result for μπιν λαντεν

Η ΝΑΣΑ

Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο έχει καταγραφεί από το διάστημα σε ένα ιστορικό video ντοκουμέντο.

Είναι η στιγμή που τα δυο αεροσκάφη όπου οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα είχαν κάνει αεροπειρατεία πέφτουν στους δίδυμους πύργους.
Ήταν 11 Σεπτεμβρίου 2001, λίγο μετά τις 09:00 το πρωί.

Εκείνη την ημέρα, ο Αμερικανός αστροναύτης, Φρανκ Κόλμπερτσον, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, κοιτούσε από το διάστημα όπου βρισκόταν το «σπίτι» του. Μέχρι που είδε… το Μανχάταν να χάνεται στους καπνούς. Ήταν η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να αρπάξει την κάμερα. Το έκανε και κατέγραψε την απίστευτη εικόνα.

Λίγες ώρες μετά, ο Κάλμπερτσον έμαθε ακόμη ένα τραγικό νέο. Ένας από τους νεκρούς της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν φίλος του. Ο Τσικ Μπάρλινγκεϊμ ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους που οι αεροπειρατές έριξαν στο Πεντάγωνο.

Ηξεραν…

Πληροφοριοδότης του FBI στους κόλπους της αλ Κάιντα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου NBC και της εφημερίδας Washington Times, συναντήθηκε με τον Μπιν Λάντεν και γνώριζε ότι ο πρώην ηγέτης του τρομοκρατικού δικτύου σχεδίαζε να χρηματοδοτήσει επιθέσεις.

Ο πληροφοριοδότης είχε εργαστεί ως οδηγός του ακραίου αιγύπτιου σεΐχη Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν.

Ο Ραχμάν φέρεται ότι είπε στον πληροφοριοδότη «αν χρειαστείς χρήματα, πήγαινε κατευθείαν στον Οσάμα και πες του ότι σε έστειλα εγώ».

Image result for εφ μπι αι

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ούτε το Κογκρέσο ούτε η Επιτροπή για την 11η Σεπτεμβρίου γνώριζαν για την ύπαρξη του πληροφοριοδότη παρά τις εκτεταμένες έρευνες για τις επιθέσεις από τις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 3.000 άνθρωποι.

Πόσες θεωρίες συνομωσίας θα ακούσουμε ακόμα; Σίγουρα πολλά. Το πραγματικό είναι καλά κρυμένο. Κάπου που πιθανό να μη μάθουμε και ποτέ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να αποχαρακτηρίσει ένα σφραγισμένο έγγραφο που θα μπορούσε να εμπλέξει τη Σαουδική Αραβία στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων τελικά δώσει το πράσινο φως, το σφραγισμένο έγγραφο 28 σελίδων, θα μπορούσε να δωθεί στην δημοσιότητα εντός 60 ημερών .

Ο πρώην γερουσιαστής της Φλόριντα, Bob Graham, από καιρό αγωνίζεται για την απελευθέρωση του μυστικού αυτού εγγράφου καθώς είναι πεπεισμένος ότι οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου βοηθήθηκαν από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας .

“Οι Σαουδάραβες γνωρίζουν τι έκαναν. Ξέρουμε όμως και εμείς τι έκαναν” είπε ο Graham στην εκπομπή 60 Minutes.

Ένας ακόμα Γερουσιαστής, ο Kirsten Gillibrand, έχει επίσης κάνει έκκληση για την απελευθέρωση του εγγράφου.

Ο Gillibrand δήλωσε επίσης στην εκπομπή 60 Minutes: “Τα μέλη των οικογενειών όλων των θυμάτων δικαιούνται να γνωρίζουν τις πληροφορίες που περιέχονται στο έγγραφο. Συνολικά 15 από τους 19 αεροπειρατές 11ης Σεπτέμβρη ήταν από τη Σαουδική Αραβία, και ο ιθύνων νους πίσω από τις επιθέσεις, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ήταν ο γιος του Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχου”.

Το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, όχι μόνο δεν πτοεί τις ΗΠΑ, αλλά αντιθέτως, τόσο ο Μπους, όσο και τώρα ο Ομπάμα, αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα το πλήρες πόρισμα που συνέταξε ειδική επιτροπή για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και την καταστροφή των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης και τμήματος του Πενταγώνου.

Όπως αναφέρει και το Vima.gr, ακόμα και σήμερα υπάρχουν 28 σελίδες του πορίσματος που παραμένουν κρυφές από την κοινή γνώμη. Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να «αποχαρακτηρίσει» αυτές τις σελίδες, απορρίπτοντας αίτηση των βουλευτών Γουόλτερ Τζόουνς και Στιβ Λιντς.

Η δημοσιοποίησή τους, υποστηρίζει η σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «θα κατάφερνε πλήγμα στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επειδή θα αποκάλυπτε τον τρόπο και τη μέθοδο των ενεργειών τους». Το ίδιο επιχείρημα είχε προβάλει και ο Τζορτζ Μπους το 2002, όταν αυτές οι 28 σελίδες αφαιρέθηκαν από την πολυσέλιδη έκθεση και κλείστηκαν στον «θάλαμο ασφαλείας» στο Κογκρέσο που διατηρεί εκεί η Επιτροπή Απορρήτων της Βουλής.

Image result for 11ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θρύλοι και μύθοι

Για τις περιβόητες 28 σελίδες έχουν γραφτεί μέχρι τώρα διάφορα ευφάνταστα σενάρια. Υπάρχει όμως κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αφορούν και εμπλέκουν τη Σαουδική Αραβία, κατά πάσαν πιθανότητα ακόμη και μέλη της βασιλικής αυλής των Σαούντ. Οι λεπτομέρειες λείπουν – και αυτές φαίνεται ότι υπάρχουν στις επίμαχες 28 σελίδες.

Δεν ήταν άγνωστη η ανάμειξη της Σαουδικής Αραβίας, αφού και οι τρεις νέοι που κατέλαβαν τα πιλοτήρια των τριών αεροπλάνων ήταν Σαουδάραβες, μάλιστα οι δύο από αυτούς ενισχύονταν οικονομικά από τη σαουδική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. Γνωστό επίσης ήταν ότι 24 ώρες μετά την επίθεση φυγαδεύτηκαν με κινηματογραφικό τρόπο από την Ουάσιγκτον κάποιοι υπάλληλοι της πρεσβείας και μέλη της βασιλικής οικογένειας που παρεπιδημούσαν στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Να κρύψουν τη ζημιά

Υπάρχει όμως και μια φωτογραφία η οποία δικαιολογεί πλήθος υποθέσεις. Δείχνει τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους να συνομιλεί με τον πρίγκιπα Μπαντάρ μπιν Σαούντ, (τότε) πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας στην Αμερική. Το ενδιαφέρον είναι ότι η φωτογραφία ελήφθη στις 27 Αυγούστου 2002, μόνο 22 ημέρες μετά την απόφαση του Μπους να «εξαφανίσει» τις 28 σελίδες. Κατά τον (ευφάνταστο) σχολιαστή του «Le Figaro» οι δύο άνδρες «δείχνουν να συζητούν πώς θα κρύψουν τη ζημιά» – την οποία, υποθέτει, έχει διαπιστώσει η Ειδική Επιτροπή για την 11η Σεπτεμβρίου, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρώην βουλευτής Λι Χάμιλτον και ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Τόμας Κιν, δύο πρόσωπα υπεράνω κάθε υποψίας.

Η αδράνεια της CIA

Τρεις τουλάχιστον αμερικανοί βουλευτές έχουν διαβάσει τις απόρρητες σελίδες. Από όσα (ανώνυμα) είπε ένας από αυτούς και κατέγραψε ο Λόρενς Ράιτ στο «New Yorker», αποδεικνύεται πέραν κάθε αμφιβολίας η συμμετοχή μελών της σαουδικής βασιλικής οικογένειας στη διπλωματική και οικονομική υποστήριξη αλλά και στην «ενθάρρυνση» μιας σειράς νεαρών Σαουδαράβων, μεταξύ των οποίων και οι τρεις αεροπειρατές της 9/11, να καταφέρουν «βαρύ πλήγμα» στους αμερικανούς απίστους.

Image result for cia

Τα σαουδικά πετρέλαια και οι «στρατηγικές, δημιουργικές συνεργασίες Ουάσιγκτον – Ριάντ» παρεμβαίνουν και κρατούν «άκρως απόρρητες» τις 28 σελίδες. Ενα σκληρό θρησκευτικό «παρακράτος», το λεγόμενο Γραφείο Ισλαμικών Υποθέσεων, είχε δημιουργηθεί στη Σαουδική Αραβία από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 με την ανοχή και στήριξη ορισμένων πριγκίπων στενά συνδεδεμένων με τον θρόνο. Αυτό, λέγει ο Τζον Λίμαν, πρώην υπουργός Ναυτικών και μέλος της Ειδικής Επιτροπής, «λειτουργεί σαν πέμπτη φάλαγγα για την υποστήριξη των μουσουλμάνων εξτρεμιστών» της Σαουδικής Αραβίας. Στελέχη του Γραφείου υποστήριξαν τους τρεις νεαρούς Σαουδάραβες.

Είχαν στοιχεία

Ο βουλευτής Τίμοθι Ρόμερ, ο οποίος έχει ενημερωθεί, όπως είπε, για το περιεχόμενο των επίμαχων 28 σελίδων έχει αφήσει να εννοηθεί πως δύο αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν στοιχεία ότι «πρόσωπα της εμπιστοσύνης της (σαουδικής) αυλής ετοίμαζαν εντυπωσιακή εμφάνιση στην καρδιά της Αμερικής». Ειδοποίησαν σχετικά το κέντρο αλλά αυτό δεν έδωσε προσοχή. Είναι «τουλάχιστον περίεργη η απάθεια που έδειξαν η κυβέρνηση (Μπους) και η ηγεσία των υπηρεσιών πληροφοριών (CIA, DIA) στα μηνύματα και στα σήματα που έστειλαν οι πράκτορές μας στην Αραβική Χερσόνησο» για τα σχέδια των «σκληρών» της σαουδικής αυλής, λέγει ο δικηγόρος Αϊρα Μπόρμαν, ο οποίος εργάζεται για την άρση του απορρήτου μέσω δικαστηρίων. «Θα βοηθήσει και την κυβέρνηση (Ομπάμα) η άρση του απορρήτου» των 28 σελίδων, πιστεύει ο βουλευτής Στιβ Λιντς. Ισως αποκαλύψει, λέει με περισσή αισιοδοξία, «πρόσωπα και καταστάσεις, τους μηχανισμούς διακίνησης των (μουσουλμάνων) εξτρεμιστών, σήμερα που αντιμετωπίζουμε τους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ».

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας