Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018

Αγεφύρωτο το χάσμα κυβέρνησης - δανειστών για τα ενεργειακά

Αγεφύρωτο το χάσμα κυβέρνησης - δανειστών για τα ενεργειακά

Μπροστά στο αδιέξοδο η ελληνική πλευρά προτείνει να φύγουν τα ενεργειακά από τη β' αξιολόγηση και οι αποφάσεις για την απελευθέρωση της αγοράς να μετατεθούν για το τέλος του χρόνου.

Αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και για τα ενεργειακά ζητήματα της αξιολόγησης.

Μπροστά στο αδιέξοδο και προκειμένου να υπάρξει κάποια πρόοδος ως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου η ελληνική πλευρά προτείνει να φύγουν τα ενεργειακά από τη β' αξιολόγηση και οι αποφάσεις για την απελευθέρωση της αγοράς να μετατεθούν για το τέλος του χρόνου.

Κορυφαίος αξιωματούχος που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έλεγε χαρακτηριστικά πως «δύο ώρες τσακωνόμασταν αυτοί ζητούν κι άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αλλά εμείς επιμένουμε ότι ήδη εφαρμόζεται μια πολιτική (δηλαδή δημοπρασίες μέσω ΝΟΜΕ) και πρέπει πρώτα να φανεί τι θα έχει αποδώσει η πολιτική ως το τέλος του χρόνου».

Η ίδια πηγή, αν και δεν διευκρίνισε αν δέχονται να περιμένουν ως το τέλος του χρόνου οι Θεσμοί ή όχι, έλεγε πως «θα ψάχνουμε κάποια διατύπωση 2-3 παραγράφων για να μπει στο MoU».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας