Κυριακή - 25 Φεβρουαρίου 2018

Άσαντ και Τραμπ οι μόνοι που απέχουν από τη συμφωνία για το Κλίμα. Υπέγραψε και η Νικαράγουα

Άσαντ και Τραμπ οι μόνοι που απέχουν από τη συμφωνία για το Κλίμα.  Υπέγραψε και η Νικαράγουα

Ο πρόεδρος Ντανιέλ Ορτέγκα είχε ενημερώσει για την επικείμενη υπογραφή από την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες του Ντόναλντ Τραμπ και η Συρία του Μπασάρ αλ Άσαντ είναι πλέον οι μοναδικές χώρες στον κόσμο που δεν έχουν υπογράψει τη συμφωνία για το Κλίμα.

Όπως ανακοινώθηκε, η κυβέρνηση της Νικαράγουα υπέγραψε τη Συμφωνία του Παρισιού, αναφορικά με τις ενέργειες κάθε κράτους για τη μείωση στην εκπομπή ρύπων και τη διάσωση του πλανήτη, μέσω της επιβράδυνσης του φαινομένου του Θερμοκηπίου.
Ο πρόεδρος της Νικαράγουα, Ντανιέλ Ορτέγκα είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υπογράψει τη συμφωνία, αλλά δεν είχε προσδιορίσει το πότε. Τελικά, υπέγραψε σήμερα.

Την ίδια στιγμή, η Συρία του Μπασάρ αλ Άσαντ, που βρίσκεται στο επίκεντρο του μεγαλύτερου πολέμου τη συγκεκριμένη περίοδο στον κόσμο και οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει βάλει στόχο να πετύχει καλύτερη -οικονομικά- συμφωνία, καταργώντας όλα όσα είχε υπογράψει ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα, είναι οι μόνες ηγεσίες που απέχουν.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας