Παρασκευή - 19 Ιανουαρίου 2018

Ram Europe: Κινητή Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην θέση Λίβας Ζακύνθου

Ram Europe: Κινητή Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην θέση Λίβας Ζακύνθου

Ξεκίνησε η λειτουργία της στις 5/1/2018.

Η αποτελεσματική ανακύκλωση στηρίζεται στην αποτελεσματική διαλογή. Ανακυκλώσιμα υλικά ταξινομούνται και ανακτώνται από σύμεικτα αστικά στερεά απόβλητα (ΑΣΑ) με χειρο- διαλογή.

Σκουπίδια, αστικά και βιομηχανικά απόβλητα μπορούν εύκολα να συμπιεστούν σε ένα μέρος του αρχικού όγκου τους και να περιτυλιχτούν σε κυλινδρικά δέματα.

Image result for δεματοποιητες απορριμματων

Τα απορρίμματα, ανακυκλώσιμα ή άλλα υλικά μετατρέπονται σε εύκολα χειριζόμενες κιλυνδρικές μπάλες.

Το κινητό σύστημα δεματοποίησης μπορεί να μεταφερθεί εύκολα από τόπο σε τόπο. Αυτό δίνει μεγάλη ευελιξία για να χειριστεί κανείς μεγάλες ή μικρές ποσότητες υλικών.

Τα απόβλητα υλικά, απλώνονται αραιά σε ένα μεταφορική ταινία που κινείται μπροστά από μια σειρά εργαζομένων.

Το σύστημα αποτελείται από Μεταφορικές ταινίες και κάδους, μεταφέρεται εύκολα με φορτηγό, έτοιμο να λειτουργήσει σε οποιαδήποτε τοποθεσία.

Το κινητό ΚΔΑΥ μπορεί να συνδυαστεί με άλλα κινητά μηχανήματα διαλογής, όπως μαγνητικό διαχωριστή για τα σιδηρούχα μέταλλα, διαχωριστή δινορρευμάτων για μη σιδηρούχα μέταλλα, αεροδιαχωριστή για διαχωρισμό ελαφρού – βαριού κλάσματος.

Τα υλικά που ανακτώνται:

Πλαστικά PET
Πλαστικά-HPDE
Πλαστικό – ΦΙΛΜ
Γυαλί
Μέταλλα
Αλουμίνιο
Tetra pack
Ξύλο
Αδρανή υλικά

Το Κινητό Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών αποτελείται από μια κλειστή πλατφόρμα, η οποία εδράζεται επί του εδάφους κατάλληλα και μεταφέρεται από τριαξονικό ημιρυμουλκούμενο πλαίσιο με φορτηγό.

Image result for δεματοποιητες απορριμματων

Στο κινητό ΚΔΑΥ , γίνεται διαχωρισμός σε ανακυκλώσιμα υλικά , όπως πλαστικά (με διαχωρισμό σε PET, HDPE, FILM) γυαλί, ξύλο, χαρτί, υφάσματα –ρούχα κλπ.

Είναι μια λύση για προσωρινή ή μακροχρόνια αποθήκευση, ΑΣΑ πριν από την επεξεργασία, ή για την προσωρινή αποθήκευση και τη μεταφορά του ανακυκλωμένου υλικού.

Οφέλη

Μείωση του κόστους μεταφοράς
Καθαρή και περιποιημένη αποθήκευση
Άοσμη αποθήκευση.
Διατήρηση των ιδιοτήτων των υλικών, χωρίςαπώλεια ενέργειας και μάζας.
στεγανή αποθήκευση σε εξωτερικούς χώρους.
Μειωμένος όγκος, περίπου το ένα τρίτο του αρχικού όγκου ΑΣΑ.
οικονομικά και περιβαλλοντικά κατάλληλο για εποχιακές διακυμάνσεις στις ποσότητες ΑΣΑ σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας.
Χωρίς αποσύνθεση των υλικών χωρίς πιθανότητα αυτανάφλεξης.

Λίγα λόγια για την εταιρεία.

Η RAM Europe, Τεχνική Κατασκευαστική Ε.Π.Ε, ξεκίνησε σαν προσωπική επιχείρηση με την επωνυμία του ιδρυτή: ΑΝΔΡΕΑΣ Θ. ΡΕΝΤΖΟΣ στον Ορχομενό της Βοιωτίας, το 1951.Για τα επόμενα 20 χρόνια η εταιρεία ασχολήθηκε αποκλειστικά με την παραγωγή ειδικών γεωργικών μηχανημάτων, όπως αντλίες ψεκασμού, ψεκαστικά, αντλίες τεχνητής βροχής και πνευματικούς μεταφορείς δημητριακών.Στην περίοδο 1951-1989 απέκτησε 16 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η RAM Europe αναδιοργανώθηκε το 1988, διατηρώντας την ίδια επωνυμία. Η κατανόηση της διεθνούς τεχνολογίας και η υιοθέτηση της στην ελληνική αγορά έγινε στόχος μας και για να τον πραγματοποιήσουμε ξεκινήσαμε συνεργασία με οίκους του εξωτερικού, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στην προστασία του περιβάλλοντος. Ασχοληθήκαμε αρχικά με την παραγωγή μηχανημάτων καθαρισμού ακτών, με τις υπηρεσίες καθαρισμού ακτών και στη συνέχεια με ένα μεγάλο φάσμα εξοπλισμού για ειδικές εργασίες αναβάθμισης, συντήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας