Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018

Σε γραφειοκρατία και δίκτυο «σκοντάφτουν» επενδύσεις στα φ/β στην Αχαΐα

Σε γραφειοκρατία και δίκτυο «σκοντάφτουν» επενδύσεις στα φ/β στην Αχαΐα

Στη γραφειοκρατία και στην αδυναμία του δικτύου της ΔΕΗ να «σηκώσει» το παραγόμενο ρεύμα «σκοντάφτουν» σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο των φωτοβολταϊκών στην Αχαΐα, σύμφωνα με το thebest.gr.

Μάλιστα, σύμφωνα με το thebest.gr έχουν υπάρξει και συγκεκριμένα παραδείγματα αποτροπής σημαντικών επενδύσεων στο πρόσφατο παρελθόν. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πριν μερικά χρόνια μεγάλη εταιρία του κλάδου διερεύνησε το ενδεχόμενο να «γεμίσει» με φωτοβολταϊκά μεγάλες εκτάσεις. Ήρθε σ’ επαφή με τους ιδιοκτήτες, υπέγραψε προσύμφωνα με τουλάχιστον 15 ιδιοκτήτες, κυρίως στη δυτική Αχαΐα, έδωσε μάλιστα και προκαταβολές ως «καπάρο», όμως δεν κατάφερε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της λόγω ανεπάρκειας των δικτύων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του thebest.gr κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης: «Τα δίκτυα που εξυπηρετούν τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά απαιτούν νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων. Υπάρχουν ορισμένες περιφέρειας της χώρας που το δίκτυο υποδοχής φθάνει στα όριά του, αυτό είναι γεγονός, άρα χρειάζεται μια μεγαλύτερη μέριμνα για να μπορεί να ενσωματωθεί ο νέος κύκλος επενδύσεων».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα εξαγγέλθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι τον Ιούνιο αναμένεται να υπάρξει ρύθμιση για την επιδότηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών μονάδων με ποσοστό από 40 έως 75%, ενώ θα υπάρχουν προβλέψεις και σχετικά με την αυτοπαραγωγή.

Η εξαγγελία αυτή έχει αναζοπυρώσει το ενδιαφέρον για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά και σε όλες τις αγροτικές περιοχές της χώρας.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας