Πέμπτη - 18 Ιανουαρίου 2018

Αναλυτικά όλα τα νέα από τη χτεσινή παρουσίαση της Apple!

Αναλυτικά όλα τα νέα από τη χτεσινή παρουσίαση της Apple!

Με ένα συγκινητικό φόρο τιμής στη σημαντικότερη φυσιογνωμία της εταιρείας και ένα από τα πλέον σημαίνοντα πρόσωπα στο χώρο της τεχνολογίας, τον Στιβ Τζομπς, η Apple ξεκίνησε χθες την παρουσίαση του "μέλλοντος των smartphones", του ολοκαίνουριου iPhone X, της νέας σειράς iPhone 8, του Apple Watch Σειράς 3 και του νέου Apple TV 4K.

Η παρουσίαση, που έλαβε χώρα στο ολοκαίνουριο Steve Jobs Theater που αποτελεί κομμάτι του νέου "αρχηγείου" της αμερικανικής εταιρείας στο Apple Park του Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια, είχε πολλές εκπλήξεις και βέβαια το καθιερωμένο "One more thing...", που χρησιμοποιούσε γελώντας ο Τζομπς στο τέλος κάθε εκδήλωσης προκειμένου να παρουσιάσει το κορυφαίο νέο (και συνήθως μυστικό) προϊόν της Apple.

 

Το iPhone X

Εχθές, η συγκεκριμένη τιμή προοριζόταν για το ολοκαίνουριο και κορυφαίο, στη γκάμα της Apple, smartphone, το iPhone X. Γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια του iPhone, του smartphone που επηρέασε και διαφήμισε όσο κανένα άλλο τις αρετές της νέας εποχής της τεχνολογίας, η εταιρεία χαρακτήρισε το iPhone X (το X προφανώς από το ρωμαϊκό "10") "το μέλλον των smartphone", εισάγοντας καινοτομίες που, προφανώς η Apple δεν είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί, αλλά τις ενσωματώνει με τον δικό της, ξεχωριστό και προσεκτικό τρόπο.

Η οθόνη OLED των 5.8 ιντσών, την οποία η Apple ονομάζει "Super Retina Display" καταλαμβάνει πλέον ολόκληρη την μπροστινή επιφάνεια από άκρη σε άκρη, χαρακτηριζόμενη ως "η πρώτη OLED που αξίζει να μπει σε iPhone", διαθέτοντας επαρκώς υψηλή ανάλυση, φωτεινότητα και χρώματα και βέβαια υψηλή αντίθεση. Το πίσω μέρος του iPhone X είναι κατασκευασμένο από το ανθεκτικότερο γυαλί που τοποθετήθηκε ποτέ σε smartphone, και η αλλαγή από ατσάλι σε γυαλί, που βρίσκουμε και στο νέο iPhone 8, έγινε προκειμένου να υποστηρίζεται πλέον ασύρματη φόρτιση, και μάλιστα από το open source στάνταρ Qi, ώστε να λειτουργεί σε επιφάνειες φόρτισης οποιασδήποτε εταιρείας (και σε ασύρματους φορτιστές αυτοκινήτων, κλπ).