Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018

Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν τη λύση για τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων ως μπαταρίες για το δίκτυο

Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν τη λύση για τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων ως μπαταρίες για το δίκτυο

Ερευνητές του πανεπιστημίου Ουόρουικ ισχυρίζονται ότι βρήκαν τη λύση στο βασικότερο πρόβλημα που αποτρέπει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων ως μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας για το δίκτυο.

Πιο αναλυτικά, οι επιστήμονες ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο, ο οποίος αποτρέπει το φαινόμενο της μείωσης της διάρκειας ζωής των μπαταριών λόγω των αλεπάλληλων κύκλων φόρτισης-αποφόρτισης, στις οποίες υπόκεινται όταν χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του δικτύου.

Μάλιστα, από τους υπολογισμούς τους προκύπτει ότι όχι μόνο οι μπαταρίες δεν θα χάνουν διάρκεια ζωής, αλλά ενδέχεται να κερδίζουν κιόλας ένα 10%, αναλόγως και των συνθηκών.

Με τον τρόπο αυτό, ίσως να ανοίξει ο δρόμος για την τεχνολογία V2G, η οποία προβλέπει τη συμμετοχή των ηλεκτρικών οχημάτων στο ηλεκτρικό σύστημα ως μονάδες αποθήκευσης ενέργειας. Η προσφορά τους κρίνεται σημαντική, καθώς σε μεγάλους αριθμούς μπορούν να αποθηκεύσουν σημαντική ποσότητα ενέργειας.

Σύμφωνα με το networkworld.com, ο τρόπος που λειτουργεί ο αλγόριθμος είναι ότι υπολογίζει πόση ενέργεια ένα δεδομένο όχημα απαιτεί κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου και εν συνεχεία υπολογίζει πόση ενέργεια μπορεί να αφαιρεθεί από αυτό δίχως να το επηρεάσει αρνητικά.

Ο αλγόριθμος δοκιμάστηκε σε συνεργασία με τη Jaguar Land Rover στο ίδιο το πανεπιστήμιο. Οι επιστήμονες υπέθεσαν ότι στους χώρους στάθμευσης υπάρχουν 120 συνδεδεμένα ηλεκτρικά οχήματα και διαπίστωσαν ότι είναι ικανά να καλύψουν τις ανάγκες ενός κτηρίου που φιλοξενεί 360 ερευνητές σε διάφορα γραφεία και εργαστήρια.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας