Κυριακή - 25 Φεβρουαρίου 2018

Είμαστε στον Αέρα: Το νέο Airbus A330neo πραγματοποιεί την παρθενική του πτήση [VIDEO]

Είμαστε στον Αέρα: Το νέο Airbus A330neo πραγματοποιεί την παρθενική του πτήση [VIDEO]

Με την πρώτη του απογείωση, το πρόγραμμα για τη μετεξέλιξη του Airbus A330 βρίσκεται πλέον σε τροχιά δοκιμών.

Το πρώτο A330neo (New Engine Option) απογειώθηκε σήμερα το πρωί, στις 9.57 τοπική ώρα από το αεροδρόμιο Blagnac της Τουλούζης, όπου βρίσκονται η εγκαταστάσεις της ευρωπαϊκής εταιρείας, με τα χειριστήριά του να αναλαμβάνουν οι Τιερί Μπουρζέ, Τομάς Βιλέλμ και Αλέν Πουρσέ.

Το νέο αεροσκάφος μακρών αποστάσεων της Airbus θα υποβληθεί σε δοκιμές διάρκειας 1.400 ωρών πτήσης, εκ των οποίων οι 1.100 προορίζονται για το A330-900 (χωρητικότητας 287 θέσεων), το οποίο αναμένεται να πιστοποιηθεί από τους αρμόδιους οργανισμούς στα μέσα του 2018 και οι υπόλοιπες για το A330-800 (χωρητικότητας 257 θέσεων), με ορίζοντα πιστοποίησης το 2019.

Η νέα επιλογή κινητήρων, γύρω από την οποία περιστρέφεται το “φρεσκάρισμα” του Α330, είναι ο Trent 7000 της Rolls-Royce, που υπόσχεται υποχώρηση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 14% ανά θέση, ενώ η νέα γενιά του Α330 θα διαθέτει ανασχεδιασμένη καμπίνα με δυνατότητα παροχής αναβαθμισμένων ανέσεων και ανασχεδιασμένα φτερά με “Sharklets” για βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης.

Στα παρακάτω βίντεο της Airbus μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία βαφής και εξοπλισμού του νέου Airbus A330neo:

  

 

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας