Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018

Έρχονται τα ιπτάμενα ταξί στο Ντουμπάι

Έρχονται τα ιπτάμενα ταξί στο Ντουμπάι

Το Ντουμπάι θέλει να γίνει η πρώτη πόλη που θα έχει εναέρια μεταφορά εντός πόλης, με ιπτάμενα ταξί και έτσι το διθέσιο Volocopter μόλις ολοκλήρωσε με επιτυχία τα πρώτα δοκιμαστικά τεστ.

Το Volocopter μοιάζει με ένα μικρό ελικόπτερο και αναμένεται να γίνει το πρώτο ιπτάμενο ταξί στον κόσμο και μια μεγάλη τεχνολογική καινοτομία. Το ιπτάμενο ταξί αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρία Volocopter, μοιάζει με μια μικρή καμπίνα ελικοπτέρου με δύο θέσεις και διαθέτει 18 έλικες.

 

Το Ντουμπάι παρουσίασε μια μη επανδρωμένη πτήση και σύντομα θα διαθέτει την πρώτη υπηρεσία ταξί στον κόσμο. Η καθοδήγηση γίνεται από τηλεχειριστήριο ενώ η μέγιστη διάρκεια πτήσης θα είναι 30 λεπτά. 

Το Volocopter βρίσκεται σε επικοινωνία με περισσότερες από δώδεκα ευρωπαϊκές και αμερικανικές επιχειρήσεις, που επιθυμούν τη δημιουργία μιας νέας μορφής αστικών μεταφορών στις πολυσύχναστες μητροπόλεις.

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας