Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018

Η Google ξαναχτυπά... Φέρνει την αναζήτηση και σε βίντεο!

Η Google ξαναχτυπά... Φέρνει την αναζήτηση και σε βίντεο!

Δεν είναι λίγες οι φορές που παρακολουθούμε ένα video και η προσοχή μας εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά μετά από λίγο καιρό είτε δεν θυμόμαστε σε ποια χρονική περίοδο εμφανίστηκε είτε έχουμε ξεχάσει ακόμη και το όνομα του video. Αυτό ίσως αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες με μια νέα τεχνολογία της Google.

Η Google μετά την αναζήτηση με εικονά ξαναχτυπά και αναπτύσσει την τεχνολογία CVI (Cloud Video Intelligence) που χρησιμοποιεί deep-learning μοντέλα για να αναλύει τα videos έτσι ώστε να καταστήσει εφικτή την πραγματοποίηση αναζήτησης για αντικείμενα που εμφανίζονται μέσα σε αυτά. Προφανώς, δεν μπορεί να ρίχνει την ίδια βαρύτητα σε οποιοδήποτε αντικείμενο εμφανίζεται στο video, αλλά ο αλγόριθμος εστιάζει κυρίως σε αυτά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του χρήστη (π.χ. ένα έντονο πουκάμισο ή ένα αστείο καπέλο).

Για την ώρα, το CVI API δοκιμάζεται σε beta μορφή από μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες που αναζητούν τρόπους να αναλύουν τα δεδομένα που μαζεύονται από τη συμμετοχή των χρηστών στις υπηρεσίες τους. Θα έχει ενδιαφέρον, πάντως, να δούμε μια τεχνολογία αναζήτησης που θα καλύπτει και το περιεχόμενο των videos.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας