Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018

Ο «Falcon Heavy» του Έλον Μασκ ξεκίνησε το ταξίδι για τον Άρη! Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο.

Ο «Falcon Heavy» του Έλον Μασκ ξεκίνησε το ταξίδι για τον Άρη! Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο.

Ο πύραυλος ύψους 70 μέτρων της SpaceX μπορεί να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον «κόκκινο πλανήτη» για ένα δισ. χρόνια.

Εντυπωσιακά πλάνα και μοναδικές φωτογραφίες από τη διαδικασία και τη στιγμή της εκτόξευσης του πυραύλου «Falcon Heavy», της SpaceX, ο οποίος θα ταξιδέψει έως τον πλανήτη Άρη, με στόχο να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον «κόκκινο πλανήτη», κατέγραψε ο φακός της κάμερας, σε μία ιστορική μέρα για το μεγάλο σχέδιο της εξερεύνησης του Διαστήματος.

Ο πύραυλος έχει ύψος 70 μέτρα και 27 κινητήρες και μεταφέρει μεταξύ άλλων το κόκκινο «Tesla Roadster», προσθέτοντας πόντους στο εντυπωσιακό αυτό εγχείρημα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της SpaceX, Έλον Μασκ ο γιγαντιαίος πύραυλος θα μπορεί να παραμείνει σταθερό σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη για ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

Ο πύραυλος μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 63.800 κιλά σε μια τροχιά γύρω από την Γη και 16.800 κιλά στον Κόκκινο Πλανήτη, σύμφωνα με την εταιρεία SpaceX, του Έλον Μασκ. Ο CEO των Tesla και Space X είχε προαναγγείλει την εκτόξευση του πυραύλου «Falcon Heavy» από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ και μάλιστα από την ίδια εξέδρα από την οποία εγκατέλειψε τη Γη, στις 20 Ιουλίου του 1969, το «Apollo 11».

Η σημερινή εκτόξευση του Falcon Heavy από το ακρωτήριο Κανάβεραλ εγκανιάζει τη συνεργασία της NASA με την SpaceX, η οποία αφορά τη χρήση των εγκαταστάσεων της NASA για τα επόμενα 20 χρόνια.

Όπως διαπίστωσε και ο ίδιος ο Μασκ με τον Falcon Heavy, μέχρι όλοι αυτοί οι πύραυλοι να γίνουν λειτουργικοί, η ζήτηση ίσως να είναι πολύ διαφορετική. Οι αισιόδοξοι προβλέπουν ότι όλοι οι καλοί θα χωρέσουν σε μια νέα χρυσή εποχή δημόσιων και ιδιωτικών διαστημικών προγραμμάτων. Όπως επισημαίνει ο Μέισον Πεκ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ και πρώην διευθυντής τεχνολογίας στη NASA, «σε λίγα χρόνια θα έχουμε μία άνευ προηγουμένου ποικιλία επιλογών για βαριές εκτοξεύσεις. Αυτό θα αλλάξει τον κόσμο – για την επιστήμη, την εξερεύνηση και την εμπορική εκμετάλλευση του διαστήματος».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας