Παρασκευή - 15 Δεκεμβρίου 2017

Ρομποτικός πιλότος για μετατροπή επανδρωμένων αεροσκαφών σε αυτόνομα

Ρομποτικός πιλότος για μετατροπή επανδρωμένων αεροσκαφών σε αυτόνομα

Η RE2 Robotics ανακοίνωσε την Τετάρτη πως επελέγη από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ για να αναπτύξει ένα ρομποτικό σύστημα που θα μπορεί να τοποθετείται σε «παραδοσιακά» επανδρωμένα αεροπλάνα και να τα μετατρέπει σε ρομποτικά ελεγχόμενα, αυτόνομα αεροσκάφη, στο πλάισιο του προγράμματος SBIR (Small Business Innovation Research).

Το συγκεκριμένο σύστημα, υπό την ονομασία CARNAC (Common Aircraft Retrofit for Novel Autonomous Control) θα λειτουργεί όπως ένας άνθρωπος πιλότος, οπότε δεν θα απαιτούνται τροποποιήσεις στα αεροσκάφη.

Η αυτοματοποίηση και οι δυνατότητες αυτόνομης λειτουργίας παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, ειδικά εφόσον πρόκειται για δυνατότητες βελτίωσης υπαρχουσών πλατφορμών, κάτι που συνεπάγεται μείωση κόστους και δυνατότητες για νέες αποστολές, με μειωμένη έκθεση ανθρώπων στον κίνδυνο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το πρόγραμμα CARNAC αξιοποιεί υπάρχουσες αεροπορικές δυνατότητες και εξελίξεις στον τομέα των τεχνολογιών αυτοματισμού, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός προηγμένου «drop-in» ρομποτικού συστήματος πτήσης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η RE2 Robotics θα δείξει κατά πόσον είναι εφικτή η δημιουργία μιας βιώσιμης αρχιτεκτονικής συστήματος, με «ανθρώπινες» δυνατότητες χειρισμού, λήψης αποφάσεων κλπ.

«Η ομάδα μας ανυπομονεί να ενσωματώσει την τεχνογνωσία της εταιρείας στον ρομποτικό έλεγχο σε αποδεδειγμένα αποτελεσματικές τεχνολογίες...για τη δημιουργία μιας customized εφαρμογής που θα επιτρέπει σε ένα μεγάλο εύρος υπαρχόντων αεροσκαφών να εξοπλιστούν με ρομποτικούς πιλότους» δήλωσε ο Γιόργκεν Πέτερσεν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της RE2 Robotics.

«Δημιουργώντας έναν drop-in ρομποτικό πιλότο, έχουμε τη δυνατότητα να εισάγουμε αυτονομία και να επεκτείνουμε τις δυνατότητες όχι μόνο παραδοσιακά επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά και οχημάτων εδάφους και υποβρυχίων» πρόσθεσε.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας