Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018

Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο με τα φωτοβολταϊκά πάνελ

Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο με τα φωτοβολταϊκά πάνελ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας.

Σε πολλά αυτοκίνητα η κίνηση γίνεται με ρεύμα ενώ όπως φαίνεται, το ρόλο τους τα επόμενα χρόνια θα παίξουν και τα... φωτοβολταϊκά πάνελ που θα χρησιμοποιούνται για να φορτίζουν οι μπαταρίες!

Έχεις το δικό σου ρεύμα
Τρανταχτό παράδειγμα αυτό της εταιρείας Dethleffs η οποία έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες με Ένα πολυτελές μετακινούμενο σπίτι που έχει το δικό του ρεύμαένα νέο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο το οποίο δεν χρειάζεται να τροφοδοτείται με ρεύμα καθώς το παράγει μόνο του. Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, το όχημα είναι ντυμένο με ηλικιακά πάνελ τα οποία καλύπτουν μία επιφάνεια της τάξης των 31 τ.μ.

Με λίγα λόγια, το συγκεκριμένο όχι απλά είναι ένα κινούμενο πολυτελές σπίτι αλλά εξοικονομεί ενέργεια τόσο για την κίνηση όσο και για τις ανάγκες των επιβατών. Να σημειώσουμε πως η αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινούμενου τροχόσπιτου αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα.

Η τιμή του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας