Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018

Το μέλλον θα φέρει φακούς επαφής που θα συνδέονται με το Ίντερνετ και αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι

Το μέλλον θα φέρει φακούς επαφής που θα συνδέονται με το Ίντερνετ και αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι

Ο διάσημος φυσικός, Μίκιο Κάκου, δήλωσε, επίσης, ότι «οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα είναι τόσο φθηνοί που θα κοστίζουν μια δεκάρα».

Ένας από τους διασημότερους φυσικούς στον κόσμο, ο Μίκιο Κάκου, υποστηρίζει πως λίγοι μπορούν να φανταστούν την άνεση στη διαβίωση και τα θαύματα που θα φέρει το μέλλον στους ανύποπτους σημερινούς πολίτες.

Μιλώντας κατά τη σημερινή έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου για τη Διακυβέρνηση στο Ντουμπάι, ο Μίκιο Κάκου είπε πως η επιστήμη θα κυριαρχήσει με ένα τέταρτο κύμα ανακαλύψεων στο μοριακό επίπεδο σε συνδυασμό με πολύ εξελιγμένη τεχνολογία.

«Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα είναι τόσο φθηνοί που θα κοστίζουν μια δεκάρα», δήλωσε ο Μίκιο Κάκου απευθυνόμενος στους συνέδρους. «Θα είναι διαθέσιμοι παντού και οπουδήποτε».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η τεχνολογία θα μας φέρει φακούς επαφής που θα συνδέονται με το Ίντερνετ, αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι, ψηφιακή ταπετσαρία που θα απαντά σε ερωτήσεις και ιατρικές συσκευές MRI σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου.

Ο Μίτσιο Κάκου είναι μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες μορφές της επιστήμης στην αμερικανική πλευρά του Ατλαντικού, ένας από τους «100 πιο έξυπνους Αμερικανούς», σύμφωνα με το ένθετο περιοδικό των κυριακάτικων «New York Times». Η δραστηριότητά του είναι κάτι περισσότερο από πληθωρική. Είναι ένας από τους θεμελιωτές της επαναστατικής θεωρίας των υπερχορδών και ως θεωρητικός φυσικός κατέχει την καθηγητική έδρα Henry Semat στο City College της Νέας Υόρκης!

Είναι επιστημονικός συνεργάτης της NASA και σύμβουλος των δημιουργών του «Star Trek». Είναι σταρ του ραδιοφώνου (η ωριαία εβδομαδιαία επιστημονική εκπομπή του μεταδίδεται σε όλη την Αμερική μέσω δορυφόρου) και πρωτοπόρος του κινήματος για τον πυρηνικό αφοπλισμό. Τα επιστημονικά του συγγράμματα αποτελούν απαραίτητη μελέτη για όσους κάνουν διδακτορικό στη θεωρητική φυσική. Ορισμένα όμως από τα βιβλία του έχουν γίνει μπεστ σέλερ γιατί παρουσιάζουν με τον πιο άμεσο τρόπο τη νέα φυσική και το μέλλον.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας