Παρασκευή - 19 Ιανουαρίου 2018

Δημόσια Πρόταση για το «Υγεία» υπέβαλλε η οικογένεια Αποστολόπουλου

Δημόσια Πρόταση για το «Υγεία» υπέβαλλε η οικογένεια Αποστολόπουλου

Στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 30% του «Υγεία», ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στην ελεύθερη διασπορά των μετοχών της, προχώρησε εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Αποστολόπουλου (που ελέγχει το Ιατρικό Αθηνών).

Το τίμημα της πρότασης διαμορφώνεται σε 0,45 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ελληνική εταιρεία, «οι αιφνίδιες και απρόβλεπτες από 8ετίας δυσμενείς συνθήκες δημοσιονομικής λιτότητας και με τα επιπρόσθετα εξοντωτικά μέτρα, των rebate και clawback, κατέστησαν τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας ευάλωτο. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ελληνικές κλινικές να στοχοποιηθούν από ξένα κερδοσκοπικά funds».

«Επιπλέον, μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών και εξελίξεων στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι τράπεζες απέκτησαν συμμετοχές στον κλάδο της υγείας. Συνακόλουθα ανέκυψε η υποχρέωσή τους απέναντι στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να καταστήσουν, στο επόμενο διάστημα, συγκεκριμένες μονάδες και μάλιστα από τις σημαντικές του κλάδου, αντικείμενα πώλησης», συμπληρώνει η εταιρεία και συνεχίζει:

«Η “Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε.”, βασικός μέτοχος της εισηγμένης Ιατρικό Αθηνών ΙΑΤΡ ΕΑΕ, ξεκινά να υλοποιεί τον στρατηγικό σχεδιασμό της. Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο την απόκτηση συμμετοχών και σε άλλες επιλεγμένες νοσηλευτικές μονάδες που ανήκουν σε εισηγμένες και μη εταιρείες. Κύριος σκοπός είναι να στηρίξει με τη μακροχρόνια εμπειρία, τεχνογνωσία και οικονομική της ευρωστία τις μονάδες στις οποίες θα συμμετάσχει, εξασφαλίζοντας έτσι ένα περιβάλλον λειτουργίας υψηλού επιπέδου, σταθερό και προβλέψιμο για όλο το εμπλεκόμενο σύστημα (τους ασθενείς, τους εργαζόμενους, τους γιατρούς, τις ασφαλιστικές εταιρείες, τους προμηθευτές, κ.λ.π.). Βεβαίως, στον ίδιο αυτό σκοπό εντάσσεται η θέληση και η προσπάθεια της εταιρείας για τη διαφύλαξη της ελληνικότητας του ιδιωτικού κλάδου υγείας».

Το πρώτο βήμα του σχεδιασμού αυτού, σύμφωνα με τη «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε.», αφορά στον Όμιλο Υγεία και η δημόσια πρόταση για την απόκτηση ποσοστού 30% του μετοχικού της κεφαλαίου κατατέθηκε προκειμένου να αποκτηθεί μια άμεση στρατηγική συμμετοχή στην Εταιρεία.

Η «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε.» σημειώνει ότι προσφέρει ένα ιδιαίτερα υψηλό premium για την απόκτηση της στρατηγικής αυτής συμμετοχής, καθόσον -όπως συμπληρώνει- το Προσφερόμενο Τίμημα των 0,45 Ευρώ ανά Μετοχή αντιστοιχεί σε κεφαλαιοποίηση 137.579.596 Ευρώ με το 30% να αποτιμάται σε 41.273.879 Ευρώ.

«Το premium, σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της Μετοχής (22.11.2017), αντιστοιχεί σε 39,3%, ενώ σε σχέση με την Μεσοσταθμισμένη Χρηματιστηριακή Τιμή Μετοχής (ΜΧΤΜ) εξαμήνου 29,4% και σε σχέση με τα χαμηλά του έτους 2017 σε 202%. Ο Προτείνων φρονεί ότι δίνει στους Μετόχους τη δυνατότητα να αποκομίσουν, με βεβαιότητα και άμεσα, μεγάλες χρηματικές υπεράξιες, απεμπλέκοντας τους από το συστημικό ρίσκο του κλάδου και της χώρας και προεξοφλώντας έτσι σήμερα ένα καλό μελλοντικό σενάριο», καταλήγει η «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε.».

Πηγή: insider.gr

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας