Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018

Εξαγωγείς Βορείου Ελλάδος: Να μειωθεί η φορολόγηση της εργασίας

Εξαγωγείς Βορείου Ελλάδος: Να μειωθεί η φορολόγηση της εργασίας

Την ανάγκη για γενναία φορολογική μεταρρύθμιση και μείωση της φορολόγησης της εργασίας εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) Κυριάκος Λουφάκης.

«Η χώρα έχει πάρα πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες για να πάει μπροστά, αλλά υπάρχουν και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, όπως μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση», τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Έχουμε φάει τον γάιδαρο και μας έχει μείνει η ουρά», λέει ο κ. Λουφάκης, ο οποίος επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για συνέχιση της ανοδικής τάσης των εξαγωγών το 2018, έπειτα από ένα εξαιρετικό 2017, στη διάρκεια του οποίου σημειώθηκε αύξησή τους σε ποσοστό «που είχαμε πολλα χρόνια να δούμε».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να ωφεληθούν «πάρα πολύ» από τις εξελίξεις στον κλάδο των μεταφορών -ιδιαίτερα των σιδηροδρομικών - καθώς, μεταξύ άλλων, μειώνεται σημαντικά το μεταφορικό κόστος.

Σε ό,τι αφορά την παραχώρηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζει ότι το σημαντικότερο είναι να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι αναγκαίες επενδύσεις, έτσι ώστε με τις διασυνδέσεις που έχει ο νέος επενδυτής με γραμμές σε όλο τον κόσμο, να μπορέσει να φέρει γραμμές από την Άπω Ανατολή και τη Μέση Ανατολή κατευθείαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. «Για να γίνει αυτό θα πρέπει απαραίτητα να γίνουν κάποιες επενδύσεις, ιδιαίτερα στην 6η προβλήτα. Είναι άμεση προτεραιότητα και πρέπει να προχωρήσει και πριν από τη συμβατική παραχώρηση, κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό, γιατί έτσι θα βγάλει λεφτά. Αλλά για να δουλέψει σωστά όλο το σύστημα, είναι απαραίτητες οι σιδηροδρομικές συνδέσεις», σημειώνει.

Για τη δανειοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων και τα κόκκινα δάνεια τονίζει ότι η λύση δεν είναι εύκολη κι ότι σίγουρα θα έχει συνέπειες σοβαρές και απώλειες. «Δεν θα είναι αναίμακτη, αλλά αν δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα ώστε να μπορέσει η οικονομία να πάει μπροστά, να παράξει πλούτο και μέσα από την παραγωγή πλούτου να καλυφθούν οι ζημιές οι οποίες υπάρχουν δεν πρόκειται να πάμε πουθενά» υπογραμμίζει.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας