Δευτέρα - 19 Φεβρουαρίου 2018

(ΦΩΤΟ+BINTEO) Bombardier CSeries: Το "αντίπαλον δέος" των Airbus A320 και Boeing 737 ήρθε στην Ευρώπη

(ΦΩΤΟ+BINTEO) Bombardier CSeries: Το "αντίπαλον δέος" των Airbus A320 και Boeing 737 ήρθε στην Ευρώπη

Οι εποχές που οι αεροπορικές εταιρείες είχαν πλούσιες επιλογές για το στόλο των αεροσκαφών τους έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, κι αυτό καθώς η εξέλιξη ενός ολοκαίνουριου τύπου πολιτικών αεροσκαφών είναι μια διαδικασία που κοστίζει πολλά δισεκατομμύρια με αμφίβολη ανταμοιβή.

Αυτό το γεγονός έμαθε η καναδική εταιρεία Bombardier, που αποφάσισε να μπει σε ένα πεδίο άγνωστο για την ίδια, κατασκευάζοντας τα CS100 και CS300, που τοποθετούνται απέναντι σε καταξιωμένους αντιπάλους όπως τα A320 και 737 των Airbus και Boeing αντίστοιχα.

Η σειρά CS διαθέτει ιδιαίτερα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά απέναντί τους, όντας κατασκευασμένη από composites για τη διατήρηση του βάρους χαμηλά και εφοδιασμένη με τελευταίας γενιάς τζετ κινητήρες PW1000G της Pratt & Whitney.

Ανάμεσα στα μεγάλα του προσόντα, τα ιδιαίτερα μεγάλα παράθυρα για τους επιβάτες, η κατά 20% μείωση του θορύβου εντός της καμπίνας, η διαμόρφωση θέσεων 2+3, ώστε να υπάρχει μόνο μία μεσαία θέση ανά σειρά, αλλά και οι τεράστιοι χώροι για χειραποσκευές.

Στην Ευρώπη, οι δύο πρώτες αεροπορικές εταιρείες που ενέταξαν το CS στο στόλο τους είναι η Swiss, θυγατρική του ομίλου Lufthansa και η airBaltic, με την πρώτη να δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την απόδοση του νέου αεροσκάφους και τις κριτικές των επιβατών να είναι ιδιαίτερα θετικές.

 

 

 

  

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας