Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018

Νέα μέρα ανατέλλει για την ιστορική αλυσίδα "Καλογήρου", που περνά επίσημα στον Όμιλο Φάις

Νέα μέρα ανατέλλει για την ιστορική αλυσίδα "Καλογήρου", που περνά επίσημα στον Όμιλο Φάις

Αίσιο τέλος διαφαίνεται στον ορίζοντα για την εταιρεία Λεμονής Α.Ε., πιο γνωστή ως "Καλογήρου", που διασώζεται από τον "λευκό ιππότη" Σάμι Φάις και τον όμιλο επιχειρήσεών του, που υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης με τις πιστώτριες τράπεζες και την οικογένεια Λεμονή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, η ιστορική αλυσίδα υποδημάτων και πολυτελών αξεσουάρ εξαγοράζεται σε ποσοστό 70% από τον όμιλο Φάις, 15% από τα Attica (Αττικά Πολυκαταστήματα) και 15% παραμένει στην οικογένεια Λεμονή, η οποία, προκειμένου να διατηρήσει το ποσοστό της, βάζει ενέχυρα και προσωπικές εγγυήσεις στις πιστώτριες τράπεζες Alpha Bank και Eurobank.

Φυσικά, αίσιο τέλος διαφαίνεται και για τους 380 εργαζόμενους της αλυσίδας, οι οποίοι, όπως και οι προμηθευτές, δεν θα υποστούν κανένα κούρεμα στα δεδουλευμένα τους και φυσικά δεν θα βρεθούν στην ανεργία, πιθανότητα που μερικούς μήνες πριν φάνταζε αναπόφευκτη, δεδομένης της τεράστιας δανειακής έκθεσης της εταιρείας, που ανέρχονταν σε 61.6 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία μεταβίβασης και αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αναμένεται να διαρκέσει μερικούς μήνες ακόμα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ομίλου Φάις έχει ως εξής:

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου ο Όμιλος Εταιριών Φάις υπέγραψε σύμφωνο προσυνεννόησης με τις τράπεζες ALPHA ΒΑΝΚ, EUROBANK, την εταιρία Λεμονής Α.Ε. και τους μετόχους της, με στόχο την εξυγίανση της εταιρίας Λεμονής. 

Με ιστορία 127 χρόνων, η Λεμονής Α.Ε. είναι η πλέον καθιερωμένη εταιρία στο χώρο της υπόδησης και των αξεσουάρ σε Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας σημαντική παρουσία με τα καταστήματα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, TOD’S, SALVATORE FERRAGAMO, HOGAN, ΧΑΡΑΛΑΣ, NINE WEST. Έχει εδραιωθεί ως ο απόλυτος προορισμός shopping, φέρνοντας τα μεγαλύτερα fashion lovebrands όπως PRADA, DKNY, GUCCI, FRATELLI ROSSETTI, SAINT LAURENT, JIMMY CHOO, MICHAEL KORS και προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας service σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής. Από το πρώτο κατάστημα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ που άνοιξε το 1890 μέχρι τώρα, ο σεβασμός στον πελάτη, η άριστη ποιότητα και οι πρωτοποριακές υπηρεσίες χαρακτήρισαν την Λεμονής Α.Ε. ως πρωτοπόρο στο είδος της! 

Ο Όμιλος Φάις ευχαριστεί τα Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε. (ΑΤΤΙΚΑ) για την ενεργό και πολύτιμη συμμετοχή τους στο εγχείρημα, την Core Capital Partners, πολύτιμο σύμβουλο στην πολύμηνη προσπάθεια, καθώς και τις ALPHA ΒΑΝΚ και EUROBANK, για την εμπιστοσύνη και την διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν σε όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση του Memorandum of Understanding (MoU).

 

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας