Πέμπτη - 18 Ιανουαρίου 2018

Νωρίτερα η μείωση της φορολογίας στο 26% για τις επιχειρήσεις

Νωρίτερα η μείωση της φορολογίας στο 26% για τις επιχειρήσεις

Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή.

Έναν χρόνο νωρίτερα, δηλαδή το 2019, θα ισχύσει η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από 29% σήμερα στο 26%, εφόσον βέβαια επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και ενεργοποιηθούν τα αντίμετρα.

Η κυβέρνηση έκανε παρεμβάσεις στο φορολογικό σκέλος του πολυνομοσχεδίου καταθέτοντας νομοτεχνικές βελτιώσεις που προβλέπουν:

Τη μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από το 29% στο 26% από το 2019. Συγκεκριμένα, η μείωση του συντελεστή θα ισχύσει για τα παρακάτω νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες:

α) τις Ανώνυμες Εταιρείες, τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης, τις Ετερόρρυθμες, τις Ομόρρυθμες Εταιρείες,

β) τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου που συστήθηκαν στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή και στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα,

γ) τους συνεταιρισμούς και τις ενώσεις αυτών,

δ) τις κοινωνίες αστικού δικαίου, τις αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, τις συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα,

ε) κοινοπραξίες.

Σημαντικές τροποποιήσεις αναμένονται στο τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου που αφορά το νέο ειδικό μισθολόγιο για τα Σώματα Ασφαλείας και τους ενστόλους.

Οι αλλαγές αποφασίστηκαν μετά τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών και τη συνάντηση της τελευταίας στιγμής που είχε με εκπροσώπους των σωματείων των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο αναπληρωτής υπουργός δεν δέχτηκε την απαίτηση των συνδικαλιστών να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ωστόσο συμφώνησε μαζί τους στην τροποποίηση ορισμένων σημείων.

Τα σημεία αυτά, εκτός άλλων, αφορούν στην κατάργηση του πλαφόν των τεσσάρων Σαββατοκύριακων, στον υπολογισμό της στρατιωτικής θητείας και του χρόνου σπουδών, στα μισθολογικά κλιμάκια, στα νυχτερινά κ.ά.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας