Παρασκευή - 19 Ιανουαρίου 2018

Ο ΔΕΣΦΑ μετατρέπεται σε πύλη εισόδου του φυσικού αερίου στα Βαλκάνια

Ο ΔΕΣΦΑ μετατρέπεται σε πύλη εισόδου του φυσικού αερίου στα Βαλκάνια

Σε πύλη εισόδου όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της βαλκανικής αγοράς φυσικού αερίου σκοπεύει να μετατραπεί ο ΔΕΣΦΑ με σημείο αναφοράς τις υποδομές υγροποιημένου φυσικού αερίου στη νήσο Ρεβυθούσα.

Οι εγκαταστάσεις αυτές θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας και αποτελούν ένα ισχυρό κίνητρο επένδυσης για τους ιδιώτες επενδυτές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για την πώληση του 66% των μετοχών του. Αχίλλειος πτέρνα παραμένει η έλλειψη υπόγειας αποθήκης, θέμα που αντιμετωπίζει εκ νέου το υπουργείο Περιβάλλοντος μετά την ενεργειακή κρίση του περσινού χειμώνα, με τη σύσταση Επιτροπής για την αξιοποίηση της αποθήκης της Νότιας Καβάλας.

Την ίδια στιγμή εντείνονται οι διεργασίες για την υπογραφή της βασικής συμφωνίας με τον ΤAP που προβλέπει την συντήρηση και την λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου για την Ελλάδα και την Αλβανία. Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν σχετικές συναντήσεις μεταξύ των διοικήσεων των δύο εταιρειών, με στόχο την υπογραφή «framework agreement» μέχρι τα τέλη του έτους. «Η Ρεβυθούσα, με ενισχυμένη δυναμικότητα και αποθηκευτική ικανότητα και σε συνδυασμό με τα έργα που δρομολογούνται (IGB, Κάθετος Διάδρομος, διασύνδεση με TAP) θα καταστεί το μοναδικό τόσο διασυνδεδεμένο Terminal της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αποκτώντας ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», ανέφερε χθες μιλώντας σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος κ. Σωτήρης Νίκας.

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας