Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018

Σε διαδικασία πτώχευσης η Air Berlin - Κανονικά οι πτήσεις

Σε διαδικασία πτώχευσης η Air Berlin - Κανονικά οι πτήσεις

Η airberlin, δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, ανακοίνωσε σήμερα πως εξαναγκάζεται να καταθέσει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της, έπειτα από την άρνηση του μεγαλύτερου μετόχου της, της Etihad Airways των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, να συνδράμουν με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η εταιρεία, που έχει συσσωρεύσει ζημιές ύψους 780 εκατομμυρίων ευρώ, είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική του δικτύου της Etihad που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού έπειτα από την Alitalia, της οποίας οι εργαζόμενοι απέρριψαν το σχέδιο εξυγίανσης και περικοπών που κατέθεσε ο αερομεταφορέας του Αμπού Ντάμπι.

Όπως τονίζει η εταιρεία, όλες οι πτήσεις συνεχίζονται κανονικά, χάρη σε ένα δάνειο-γέφυρα ύψους 150 εκατομμυρίων που παρέχει η γερμανική κυβέρνηση όσο διαρκούν οι συζητήσεις της εταιρείας με τη Lufthansa για εξαγορά μέρους ή ολόκληρης της εταιρείας, συζητήσεις που χαρακτηρίζονται από την airberlin ως "ιδιαίτερα προχωρημένες" και "αρκετά υποσχόμενες".

Οι προσπάθειες απεμπλοκής της Etihad από ζημιογόνες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις περιπέτειες της Swissair, του πρώην ελβετικού αερομεταφορέα που εξαγόρασε μειοψηφικά ποσοστά σε αδύναμες ευρωπαϊκές αεροπορικές, όπως η βελγική Sabena, χωρίς ωστόσο να μπορεί να τις στηρίξει, με την ύφεση που προκάλεσε η 11η Σεπτεμβρίου 2001, να οδηγεί στην πτώχευση τόσο της Sabena, όσο και της Swissair. Οι δύο εταιρείες που δημιουργήθηκαν αργότερα, οι Brussels Airlines και Swiss International Air Lines, είναι σήμερα θυγατρικές του ομίλου Lufthansa, του μεγαλύτερου αεροπορικού ομίλου της Ευρώπης.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας