Κυριακή - 17 Δεκεμβρίου 2017

Στην αμερικανική εταιρεία Hines το Athens Ledra με τίμημα 33,050 εκατ. ευρώ

Στην αμερικανική εταιρεία Hines το Athens Ledra με τίμημα 33,050 εκατ. ευρώ

Mε τίμημα 33,050 εκατ. ευρώ περνά τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αμερικανική Hines το Athens Ledra, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη της επένδυση στην ελληνική αγορά.

Η συνέχεια του ...σήριαλ, όπως έχει εξελιχθεί, των πλειστηριασμών για το Athens Ledra δόθηκε σήμερα το απόγευμα με το νέο πλειστηριασμό που περιελάμβανε χαμηλότερο, ελάχιστο τίμημα για τους ενδιαφερομένους επενδυτές, στα 33 εκατ. ευρώ κι εμφανίστηκε τελικά ένας και μοναδικός επενδυτής, η αμερικανική Hines, η οποία αναζητεί εδώ και καιρό τον τρόπο για την είσοδό της στην ελληνική αγορά. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα τίμημα στα 33,7 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο πήχης που είχε θέσει η τράπεζα ήταν στα 33 εκατ. ευρώ και οι Αμερικανοί πρόσφεραν 33,050 εκατ.

Πέραν του τιμήματος του πλειστηριασμού, υπολογίζεται ότι ο επενδυτής θα χρειαστεί περί τα 10 εκατ. ευρώ επιπλέον για ανακαίνιση του ξενοδοχείου. Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί επιδόθηκαν στους εργαζομένους της ιδιοκτήτριας εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε. οι απολύσεις τους, γεγονός το οποίο φαίνεται ότι τους προϊδέασε ως έναν βαθμό για τις απογευματινές εξελίξεις.

Σημειωτέον ότι πρίν από ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2016, το ελάχιστο τίμημα που είχε οριστεί με επισπεύδουσα, πάντα την Alpha Bank ήταν στα 47,8 εκατ. ευρώ.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας