Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018

Ταφόπλακα στα εμπορικά βάζει το e-shopping

Ταφόπλακα στα εμπορικά βάζει το e-shopping

Σκληρός ο ανταγωνισμός από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Σε είδος προς εξαφάνιση τείνουν να μετατραπούν τα εμπορικά καταστήματα των ΗΠΑ τα τελευταία δυο χρόνια.

Η πάλαι ποτέ «Μέκκα» του Αμερικανού (και όχι μόνο) καταναλωτή, το σύμβολο του τρόπου ζωής των προηγούμενων δεκαετιών... αργοπεθαίνει. Η αιτία; Το διαδίκτυο, όπως γράφει η εφημερίδα «Επένδυση», και τα αμέτρητα πλεονεκτήματα που προσφέρει για να κάνουν τα ψώνια τους οι καταναλωτές.

Η δραματική εικόνα των εγκαταλελειμμένων shopping malls των ΗΠΑ δείχνει την παρακμή των καταστημάτων λιανικού εμπορίου. Η ιστοσελίδα deadmalls.com παρουσιάζει λεπτομερώς την παρακμή αυτή, επιχειρώντας παράλληλα να σώσει ότι δεν σώζεται, γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, πάνω από 400 εμπορικά καταστήματα έχουν κλείσει οριστικά τις πόρτες τους και φέτος οι πτωχεύσεις εμπορικών καταστημάτων στις ΗΠΑ καταγράφουν ιστορικό ρεκόρ καθώς υφίστανται σκληρός ανταγωνισμό από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας