Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018

Vodafone: Mega deal στην Ινδία για την δημιουργία κολοσσού κινητής τηλεφωνίας

Vodafone: Mega deal στην Ινδία για την δημιουργία κολοσσού κινητής τηλεφωνίας

Σε συμφωνία συγχώνευσης του μεγαλύτερου μέρους των δραστηριοτήτων της στην Ινδία με την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χώρας, Idea Cellular, κατέληξε η Vodafone.

Το σχήμα που θα προκύψει θα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ασύρματου δικτύου στην Ινδία με σχεδόν 400 εκατομμύρια πελάτες ενισχύοντας την θέση της Vodafone σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές τηλεπικοινωνιών του κόσμου. Σημειώνεται πως στην Ινδία η αύξηση του κόστους και ο έντονος ανταγωνισμός έχουν επιβαρύνει τα αποτελέσματα των παικτών της αγοράς.

Η αγοραία αξία της Idea διαμορφώνεται πέριξ των 6 δις. δολαρίων μετά από άλμα 50% των μετοχών της φέτος εν μέσω φημολογίας για επικείμενη συγχώνευση. Η Vodafone θα κατέχει αρχικά το 45% της Idea μετά τη συγχώνευση. Οι εταιρείες σχεδιάζουν να εξοικονομήσουν περίπου 2 δις. δολάρια ετησίως από το τέταρτο έτος μετά τη συγχώνευση.

Το 42% της Vodafone στην Indus Towers δεν αποτελεί μέρος του deal.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας