Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Finance

Αυξημένες κρατήσεις Γερμανών για την Ελλάδα και τον Δεκέμβριο

Οι κρατήσεις για Κρήτη μέσω του αεροδρομίου του Ηρακλείου κατέγραψαν αύξηση κατά 9%, έναντι του Δεκεμβρίου του 2016, στη Ρόδο 7% και στην Κω 26%.
Finance
Παρ, 16/02/2018 - 23:40
Γράφει το Newsroom
1b071b5d164d913df97a6fb3333ca578_XL.jpg

Σταθερή παρέμεινε η ζήτηση στη γερμανική αγορά για ελληνικούς προορισμούς και τον Δεκέμβριο, με τις κρατήσεις για Κρήτη μέσω του αεροδρομίου του Ηρακλείου να καταγράφουν αύξηση κατά 9%, έναντι του Δεκεμβρίου του 2016, στη Ρόδο αύξηση 7% και στην Κω αύξηση 26%. Τα στοιχεία προέρχονται από τον κορυφαίο πάροχο κρατήσεων στη Γερμανία Traveltainment.

Η μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις στη Γερμανία, ωστόσο, σημειώνεται προς την Αίγυπτο. Τον Δεκέμβριο υπήρξε αύξηση 55% στις κρατήσεις μέσω του αεροδρομίου της Χουργκάντα, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο στα top 10 των προορισμών των Γερμανών, με μερίδιο 21% επί του συνόλου κρατήσεων σε αυτά.

Στην Αττάλλεια, επίσης, καταγράφηκε αύξηση κατά 36% στις κρατήσεις του Δεκεμβρίου, γεγονός που ώθησε την πύλη της Τουρκικής Ριβιέρας στη δεύτερη θέση, μπροστά από την Πάλμα, με μερίδιο 19%. Οι κρατήσεις στην Αττάλεια είχαν αύξηση 49% και το Νοέμβριο, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα την επιστροφή της Τουρκίας στη γερμανική αγορά για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Αντίθετα, οι ισπανικοί προορισμοί είχαν έναν κακό μήνα στις κρατήσεις γερμανικών πακέτων διακοπών τον Δεκέμβριο. Η Πάλμα υπέστη μείωση των κρατήσεων κατά 15% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016, έχοντας μερίδιο 18% επί του συνόλου των κρατήσεων στα δέκα μεγαλύτερα αεροδρόμια προορισμού των Γερμανών.

Τα Κανάρια Νησιά είχαν ακόμη χειρότερο μήνα. Οι κρατήσεις για τη Φουερτεβεντούρα μειώθηκαν κατά 8%, για το Λας Πάλμας κατά 18%, για την Τενερίφη (Νότια) κατά 14% και για την Arrecife κατά 21%. Η μείωση αποδίδεται στο αυξημένο ενδιαφέρον των Γερμανών για διακοπές στην Αίγυπτο φέτος.

Newsroom