Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Finance

Δυναμικό ξεκίνημα το 2018 για την Aegean, 12% αύξηση επιβατών το πρώτο δίμηνο

Συνολικά τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο η εισηγμένη μετέφερε 1.5 εκατ. επιβάτες.
Finance
Πέμ, 08/03/2018 - 19:31
Γράφει το Newsroom

Με αύξηση 12% στην επιβατική κίνηση και 1.5 εκατομμύριο επιβάτες, το 2018 μπήκε ιδιαίτερα ευοίωνα για την Aegean Airlines και Olympic Air.

Η κίνηση από το κεντρικό hub της Αθήνας αυξήθηκε κατά 14%, ρυθμός ανάπτυξης σαφώς μεγαλύτερος από το 6.5% που σημειώθηκε στην αγορά, αποδεικνύοντας πως η Aegean είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης του "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Ταυτόχρονα και πολύ σημαντικότερα, ο συντελεστής πληρότητας διαμορφώθηκε στο 81%, από 76% την αντίστοιχη περίοδο το 2017, παρότι οι συνολικές πτήσεις αυξήθηκαν κατά 2%.

Μικρογραφία

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, δήλωσε:

«Το 2018 ξεκίνησε με θετικά πρόσημα στην κίνηση και στην πληρότητα των πτήσεών μας. Η σταδιακή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας, η ωρίμανση  στη διαχείριση των ναύλων και του δικτύου, καθώς και η επένδυσή μας στην ενίσχυση και λειτουργία του αεροδρομίου της Αθήνας ως κόμβου διασύνδεσης/μετεπιβίβασης, έχουν συμβάλει στη μερική άμβλυνση της εποχικότητας. Είναι απαραίτητο για όλους  μας στον τουρισμό οι προσπάθειες για επέκταση της περιόδου να ενταθούν με επενδύσεις και ευρηματικότητα, νέα προϊόντα και κατάλληλες πολιτικές στήριξης.

Από μεριάς μας, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών μας με την παράδοση και λειτουργία, κατά τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους, ενός καινούργιου και τριών αναβαθμισμένων lounges σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα. Παράλληλα προγραμματίζουμε 18 νέους προορισμούς και 700.000 επιπλέον θέσεις για το 2018. Οι αρχικές ενδείξεις για τη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου, παρά την αύξηση της χωρητικότητας του ανταγωνισμού, διαφαίνονται θετικές.»

Newsroom