Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Finance

Εν μέσω συρρικνούμενων πωλήσεων, η Airbus ετοιμάζεται για απολύσεις στο Α380

Το superjumbo απέτυχε να προσελκύσει πελάτες, εξαιτίας διαφορετικών τάσεων στην αεροπορία.
Finance
Δευ, 05/03/2018 - 11:57
Γράφει το Newsroom

Ο ευρωπαϊκός γίγαντας της αεροναυπηγικής, η Airbus, ετοιμάζεται να ανακοινώσει περικοπές προσωπικού στις γραμμές παραγωγής του superjumbo Airbus A380 και του στρατιωτικού A400M, καθώς έρχεται αντιμέτωπη με σημαντικά μειωμένες πωλήσεις των δύο flagship προϊόντων της.

Παρά την παραγγελία 16 δις δολαρίων που ανακοίνωσε για το Α380 η αραβική Emirates, η συγκεκριμένη παραγγελία βοηθά αποκλειστικά στο να διατηρηθεί απλά σε λειτουργία η γραμμή παραγωγής του μεγαλύτερου σε χωρητικότητα αεροσκάφους παραγωγής, αλλά σε πολύ μειωμένους ρυθμούς, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg.

Το Α380, αν και αδιαμφισβήτητα ένα τεχνολογικό θαύμα, δεν κατάφερε να προσελκύσει αρκετούς αγοραστές, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν τη δυνατότητα να γεμίσουν τα αεροσκάφη, που μπορούν να χωρέσουν μέχρι και 800 επιβάτες. Αντίθετα, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις στην βιομηχανία φαίνεται να κινούνται προς την κατεύθυνση περισσότερων αεροσκαφών μεσαίου μεγέθους, τα οποία χαρίζουν καλύτερες πληρότητες και διαθέτουν χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Newsroom