Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

ΣΟΚ!Κοινός χρηματοδότης Θέμου-Μαρέβας Μητσοτάκη!

Είναι μια παναμέζικη εταιρεία ενός τύπου με χίλια (νομικά) πρόσωπα...
Ελεύθερη γραφή
Δευ, 23/04/2018 - 09:52
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Η εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη είχε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ, το οποίο ανέφερε μια συγκεκριμένη οφσορ εταιρεία με το όνομα VELVET SUCCESS.

Αυτή  εταιρεία έχει έδρα τον Παναμά και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Ρομπέρτο Γκουτιέρες, ο οποίος έχει την ίδια ιδιότητα σε άλλες χίλιες εταιρείες. Κλασσική περίπτωση οφ σορ.
Η Ντόρα Μπακογιάννη μας έλεγε πριν μερικά χρόνια ότι όσο εκείνη θα ζει θα παλεύει για να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη ο επιχειρηματίας Θεμος Αναστασιάδης για τη σακούλα με τα εκατομμύρια κλπ.

Μικρογραφία

Η παναμέζικη εταιρεία που προαναφέρουμε δάνεισε στη νύφη της Ντόρας, την Μαρέβα Μητσοτάκη 800 χιλιάρικα πέρυσι και την αποκάλυψη έκανε τον Δεκέμβρη του 2017 η εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη.
Την ίδια περίοδο το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ του μαύρου πανιού της Ντόρας, έχει οικονομικά προβλήματα τόσο σοβαρά, ώστε να φοβάται (βάσιμα βέβαια...) ότι θα έχει την τύχη των επιχειρηματιών Ψυχάρη-Μπόμπολα κλπ.

Τότε εμφανίζονται δυο σωτήρες.
Ο ένας είναι μια εταιρεία αυτού που βρίσκεται πίσω απο το ΑΞΙΟΝ, τον τηλεσταθμό που αγαπάει τόσο τον Βαγγέλη Βενιζέλο και ορισμένα νεοδημοκρατοορφανά και όλοι αυτοί ανταποδίδουν την αγάπη τους μέσω διαφόρων εμετικών εκπομπών.
Ο άλλος σωτήρας είναι πάλι η ίδια εταιρεία, η VELVET SUCCESS, η οποία ενισχύει με περίπου 2 εκατ. ευρώ τον συνεταίρο του μαύρου πανιού της Ντόρας. Ο συνεταίρος λέγεται Καραμήτσος.

Μικρογραφία

Το προφανές είναι ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου, ο οποίος είναι αδελφός της Ντόρας και συζυγος της Μαρέβας ποιός είναι αυτός ο Γκουτιέρες με τα χίλια πρόσωπα και τίνων χρήματα διαχειρίζεται. 
Δικά του;
Και  γιατί έχει χίλια παναμέζικα πρόσωπα;
Αυτή τη διαφάνεια ευαγγελίζονται;

"Εχουμε προφανώς λόγους να πιστεύουμε ότι ο Γκουτιερες είναι απλά "μπροστινός" και να φανταζόμαστε και τα χειρότερα για την ποιότητα των χρημάτων αυτής της εταιρείας."
Αυτό φανταζόμαστε  ότι  θα έλεγε η Ντόρα, αν η χρηματοδότηση (δάνειο ντεεε....) είχε αποκαλυφθεί μόνο για τον συνεταίρο του Θέμου, την περίοδο που ή ίδια μας έλεγε τα προαναφερόμενα για τον Θέμο.
Τώρα, προφανώς βάσιμα, σκεφτόμαστε τα ίδια και για τον χρηματοδότη της νύφης της και συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας...

Περίπου αυτό είναι το πνεύμα και της κυβέρνησης, η οποία μέσω Μαξίμου δήλωσε:
«Περιμένουμε από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη πειστικές απαντήσεις και όχι υπεκφυγές περί χυδαιοτήτων και προσωπικών επιθέσεων.
Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της offshore που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο την εταιρία της συζύγου του όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα;»

Μικρογραφία

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση αναφέρει:

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento αναφορικά με την ύπαρξη offshore εταιρείας που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, προκαλεί αμείλικτα ερωτήματα..Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η offshore εταιρεία με την επωνυμία Velvet Success και έδρα τον Παναμά, φέρεται να συμμετείχε στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε ο «Όμιλος Αναστασιάδη» που εκδίδει το Πρώτο Θέμα αλλά και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Zeus+Dion, τον Ιούνιο του 2017, που ανήκει στην κ. Γκραμπόφσκι.

Τα παραπάνω στοιχεία φωτίζουν τους λόγους για τους οποίους η ταύτιση της εφημερίδας του Θέμου Αναστασιάδη, γνωστού και ως «κομιστή» με την ατζέντα του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη είναι τόσο πολύ ισχυρή.
Θυμίζουμε ότι ο άλλος συνεταίρος της κ. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ούτε τότε έδωσε κάποια εξήγηση ο κύριος Μητσοτάκης. Οφείλει όμως να απαντήσει σήμερα: Ποιος είναι ο κρυφός χρηματοδότης της συζύγου του και του Πρώτου Θέματος, και γιατί κρύβεται;

Και, επιτέλους, πόσες πια σκοτεινές υποθέσεις οικονομικής διαπλοκής που εμπλέκεται ο κ. Μητσοτάκης θα δουν το φως της δημοσιότητας; Έχουμε χάσει το μέτρημα».

Από τις ανακοινώσεις προκύπτει ότι ο κ.Μητσοτάκης κάπου μίλησε (το ψάξαμε μάταια...) για  προσωπικές επιθέσεις, αλλά προφανώς δεν έδωσε στοιχεία για την οφοσόρ.

Προφανώς, λοιπόν, πρέπει να αφήσει τα κουραφέξαλα για προσωπικές επιθέσεις και χυδαιότητες και να δώσει στη δημοσιότητα τον πραγματικό ιδιοκτήτη του...Γκουτιέρες. Για να μπορούν όλοι να γνωρίζουν από τα πήραν (τα νόμιμα χρήματα) ο Θέμος και η Μαρέβα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Εάν δεν υπάρχει λεπτομερής και ονομαστική αναφορά σε πρόσωπα κλπ τότε έχει δικαίωμα καθένας να πιστεύει ότι τα χρήματα με τα οποία ενισχύθηκαν ΔΕΝ είναι νόμιμα.

Η όχι;

Γιάννης Ντάσκας